ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ οι δύο νέοι από χωριό του Μαλεβιζίου που τραυματίστηκαν σοβαρά αργά χθες το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου ενώ επέβαιναν σε μοτοποδήλατο.

Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 11:30 το βράδυ της Τετάρτης 23/1 όταν το μοτοποδήλατο έφυγε από την πορεία της κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την Αστυνομία. Οι δύο νέοι, ηλικίας 16 και 19 ετών, φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα και η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Αρχικά υπήρξε το ενδεχόμενο ο ένας απο τους δύο να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς δεν υπήρχε κενή κλίνη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Τελικά, το πρωί, ο 16χρονος εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων κιαι ο 19χρονος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νέοι - ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιός οδηγούσε - ενώ ευρίσκοντο σε κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο καθώς το μοτοποδήλατο δεν είχε πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας.

Όμως δεν σταμάτησαν και ακολούθησε καταδίωξη μέσα απο τους στενούς δρόμους, αλλά όταν η μοτοσικλέτα με τους δύο νέους βγήκε στην παραλιακή λεωφόρο.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ να ακουμπάει με το πόδι του  τη μηχανή των δύο νεαρών. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή την εν λόγο μαρτυρία ενώ πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν οτι αστυνομκοί έχουν στη διάθεση τους το υλικό που έχουν καταγράψει κυκλώματα ασφαλείας καταστημάτων της παραλιακής προκειμένου να διαπιστώσουν την απόσταση του αυτοκινήτου που οδηγούσε η εν λόγο μάρτυρας με την μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και το όχημα των δύο νεαρών.

Οι αστυνομικοί που τους καταδίωκαν συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα, ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

"Χθες (23.01.2013) το βράδυ, περίπου την 23.20 ώρα, στην περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν δυο άτομα να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο επιχειρούσε επικίνδυνους ελιγμούς ενώ επιπλέον δεν είχε αναμμένα φώτα και πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο οδηγός του μοτοποδηλάτου αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών και κατευθύνθηκε προς την Παραλιακή Λεωφόρο, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Το μοτοποδήλατο, αφού διέφυγε αρχικά, εντοπίστηκε εκ νέου να κινείται στην Παραλιακή Λεωφόρο, με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο Στάδιο. Οι αστυνομικοί έκαναν επανειλημμένα χρήση της ηχητικής σειρήνας, χωρίς όμως ο οδηγός να σταματήσει.

Στη συνέχεια την 23.30 ώρα περίπου, επί της Παραλιακής Λεωφόρου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου, με αποτέλεσμα να εκτραπεί δεξιά της πορείας του και να πέσει από ύψος σε παράπλευρο χώρο.

Οι δυο επιβαίνοντες, που όπως διαπιστώθηκε είναι ημεδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης, που διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Υπηρεσίας συνελήφθησαν δυο Υπαρχιφύλακες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Παράλληλα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης . Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια του περιστατικού."
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!