ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση Σημίτη για τα σκάνδαλα

Σε παρέμβαση - τοποθέτηση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, τα σκάνδαλα, την λίστα Λαγκάρντ και την Δικαιοσύνη προχωρά σε μακροσκελές άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κάνοντας λόγο για αμφισβήτηση του κράτους δικαίου.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής τονίζει ότι «η λίστα Λαγκάρντ, τα στικάκια που κυκλοφόρησαν χωρίς κανείς να ασχολείται με το ουσιαστικό πρόβλημα, η απογοητευτική συνεδρίαση της Βουλής έφεραν και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα για την επαναλαμβανόμενη αδυναμία να λειτουργήσουν οι θεσμοί μας».

«Η συνεχής ενασχόληση με σκάνδαλο, όπως συμβαίνει τώρα με τη λίστα Λαγκάρντ, σημαίνει ότι η πολιτική είναι κενή περιεχομένου. Η εμπεριστατωμένη έρευνα αλλά και η κοινή λογική υποχωρούν. Κυριαρχεί η προχειρότητα στις αποδεικτικές διαδικασίες και η πίεση να καταδειχθούν ως αληθινά όλα τα φοβερά και τρομερά, τα οποία κατά καιρούς οι πολλαπλοί κατήγοροι και θηρευτές σκανδάλων ισχυρίζονται. Πολίτες και πολιτικοί δεν μπορούν να καλούνται να συμμετάσχουν χωρίς στοιχεία σε διαδικασίες κατάδοσης. Οι διαδικασίες αυτές δεν διαθέτουν τα τεκμήρια εγκυρότητας, ανεξαρτησίας και αμεροληψίας που εξασφαλίζουν οι νόμιμες διαδικασίες έρευνας αδικημάτων» αναφέρει στο άρθρο του ο Κ. Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι είναι άλλο πράγμα η απόδοση ευθυνών και άλλο η σκανδαλολογία και ζητά να καταργηθούν οι ειδικές διατάξεις για την παραγραφή των αδικημάτων για τους πολιτικούς.

«Στο κράτος δικαίου τιμωρούνται μόνο οι πράξεις που θεωρούνται από το νόμο ως εγκλήματα και μονο σε προβλεπόμενες από το νόμο δικαστικές διαδικασίες» , τονίζει ο Κώστας Σημίτης ο οποίος αναφέρεται και στην διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία την οποία χαρακτηρίζει «πολιτική των ελλειμμάτων και των παροχών προς τους πελάτες-ψηφοφόρους και της αδιαφορίας απέναντι στις οικονομικές εξελίξεις».

Εκφράζει μάλιστα την άποψη ότι οι πολίτες πρέπει να είναι οι κριτές της πολιτικής. «Οφείλουμε να έχουμε συνείδηση τί είναι αναγκαίο για τη χώρα και να παίρνουμε θέση. Όταν αδιαφορούμε, όταν ψηφίζουμε σύμφωνα με υποσχέσεις, όταν επιλέγουμε διορισμούς στο Δημόσιο και εξυπηρετήσεις από πελατειακά δίκτυα αντί για πολιτικές, δεν μπορεί να επικαλούμαστε το όποιο λάθος των πολιτικών και να ζητούμε την "τιμωρία" τους».

Ο Κ. Σημίτης τονίζει επίσης ότι «ο λαϊκισμός που θέλει να δώσει στους αυτόκλητους πολίτες το δικαίωμα να δικάζουν ανοίγει το δρόμο στον φασισμό» ενώ η ανομία οδηγεί σε περισσότερη αυθαιρεσία και σε σωτήρες πρόθυμους να καθιερώσουν το δικό τους άδικο και καταπιεστικό σύστημα.


Nooz
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!