ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μετά το Ολοκαύτωμα, αφήνουν τώρα χωρίς Πυροσβεστική Υπηρεσία τη Βιάννο!

Σε μια κίνηση, η οποία μόνο ακατανόητη μπορεί να χαρακτηριστεί, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται πως θέλει να αφήσει “γυμνή” από Πυροσβεστικό Κλιμάκιο τη Βιάννο, λίγους μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά!

Πρόκειται για μια είδηση, που προκύπτει από την έντονη φημολογία, η οποία έχει αναπτυχθεί. Φήμες, οι οποίες οδήγησαν το δήμαρχο Βιάννου, τον κ. Παύλο Μπαριτάκη να αποστείλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό κ. Δένδια.
Στην επιστολή του ο κ. Μπαριτάκης χαρακτηρίζει μια τέτοια κίνηση - εφόσον υλοποιηθεί - βάρβαρη, προς μια περιοχή, η οποία βίωσε μια πρωτοφανή καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα. Και ενώ οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή, επιχειρούν να στήσουν από την αρχή τις ζωές τους, το Υπουργείο, προσανατολίζεται στην απομάκρυνση ενός -ζωτικής σημασίας - Σώματος, όπως αποδείχθηκε δυστυχώς, από την καλοκαιρινή πυρκαγιά.
Σημειώνεται δε, ότι στη Βιάννο, υπάρχει το μοναδικό πευκόδασος στο Νομό Ηρακλείου και αποτελεί πραγματικά μνημείο της Φύσης που η Πολιτεία οφείλει να σεβαστεί και να προφυλάξει. Αλλά αυτό φαίνεται πως ουδόλως απασχολεί το Υπουργείο, το οποίο για μια ακόμη φορά καλείται να δείξει ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον και όχι αναλγησία.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μπαριτάκη είναι η παρακάτω:
Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και μέρες κυκλοφορεί έντονη φημολογία περί καταργήσεως του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Βιάννου.

Θεωρούμε ότι αυτές οι φήμες  δεν ευσταθούν και δεν στηρίζονται σε καμία λογική υπόσταση.

Κύριε Υπουργέ,

Η Βιάννος βίωσε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές και έγινε στάχτη ένα μεγάλο τμήμα της εκτάσεως της,  λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς της 30ης Ιουλίου 2012.
Δεν είναι τυχαίο ότι με τον αριθμό 3763/Α325 15/10/2012  Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Δικτύων κηρύχτηκε πυρόπληκτος Δήμος λόγω ακριβώς των καταστροφών αυτών.
Στην Βιάννο υπάρχει το μοναδικό πευκόδασος στο Νομό Ηρακλείου και αποτελεί πραγματικά μνημείο της Φύσης που η Πολιτεία οφείλει να σεβαστεί και να προφυλάξει.

Το κλείσιμο του Πυροσβεστικού  Σταθμού Βιάννου αποτελεί  πράξη βαρβαρότητας και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε. Δώστε σήμερα τέλος στα σενάρια περί καταργήσεως του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να σεβαστεί αυτόν τον τόπο που καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατακτητές κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, και προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά του Ιουλίου  2012.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!