ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έρχονται 20 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις από την πυρκαγιά στη Βιάννο!

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ «οι ζημιές από την πυρκαγιά έχουν ενταχθεί στο ετήσιο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων για την αντιστάθμιση των ζημιών, έχει υποβληθεί προς έγκριση στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

«Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες καταβολής των αποζημιώσεων από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού». Αυτή τη ρητή διαβεβαίωση μας έδωσε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, μετά από επαφές που είχε με αρμόδιους παράγοντες και υπηρεσίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Βιάννου χαρακτηρίστηκε «πυρόπληκτος», αφού η καταστροφική πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου 2012 κατέκαψε 30 χιλιάδες στρέμματα φυτικού κεφαλαίου, εκατοντάδες αιγοπρόβατα και αρκετά σπίτια και καταστήματα.

Τα ευχάριστα νέα έρχονται από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι ζημιές από την πυρκαγιά έχουν ενταχθεί στο ετήσιο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων για την αντιστάθμιση των ζημιών, έχει υποβληθεί προς έγκριση στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένουμε την έγκρισή της». 

Υπενθυμίζεται ότι στις απαντήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς τους Βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου και Λευτέρη Αυγενάκη, επιβεβαιώνεται αυτή η θετική εξέλιξη.

amiras-info.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!