ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αλλαγές στον ΚΟΚ – Νέα πρόστιμα

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης. 
Επιβάλλεται πρόστιμο 20 ευρώ για κάθε υποχρεωτικό έγγραφο (δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια κλπ) που δε φέρει ο οδηγός στο όχημα, ακόμη και αν αυτά υπάρχουν είναι σε ισχύ αλλά δεν βρίσκονται στο όχημα.
Eισάγονται  οι νέες κατηγορίες αδειών οδήγησης μοτοσικλετών Α1 (έως 125cc),Α2 (έως 35kw) και Α (ανεξάρτητα κυβικά) καθώς και η κατηγορία ΑΜ (μοτοποδήλατα, έως 50cc). Επίσης ορίζεται η ισχύς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης με διάρκεια τα 15 έτη (μοτοσικλέτες, κατηγορία Β' οδήγησης) που θα ανανεώνονται ύστερα από ιατρικές εξετάσεις.
Η εξόφληση των ιατρικών εξετάσεων για έκδοση άδειας οδήγησης ή ανανέωσης θα γίνεται άμεσα στους γιατρούς και όχι μέσω παραβόλου της Εθνικής Τράπεζας όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Οι ποινές για όσους συλλαμβάνονται να οδηγούν χωρίς δίπλωμα ή χωρίς δίπλωμα της αντίστοιχης κατηγορίας οχήματος που χρησιμοποιούν είναι φυλάκιση από 1 έως 12 μήνες, πρόστιμο 200 € και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες. Στην περίπτωση οδήγησης φορτηγού ή λεωφορείου χωρίς το αντίστοιχο δίπλωμα, ισχύουν οι παραπάνω κυρώσεις ενώ διπλασιάζεται το χρηματικό πρόστιμο.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!