ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μια σειρά από συμπτώσεις οδήγησαν στο φρικτό θάνατο του χωριανού μας...

Συγκλονισμένη είναι τα τελευταία 24ωρα η κοινωνία της Βιάννου από το τραγικό φινάλε που είχε ένας νεαρός αγρότης, όταν βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στη δεξαμενή νερού δίπλα από το θερμοκήπιό του. 
Μια σειρά από συμπτώσεις, κάνουν για τον 36χρονο -από το Μουρί των Αμιρών Βιάννου, ο οποίος βρέθηκε στο θερμοκήπιο του στη θέση Κανονάς στην Άρβη- την ιστορία ακόμη τραγικότερη.
       Το άτυχο παλικάρι, ένας άνθρωπος δουλευταράς και νοικοκύρης, άπλωσε το καλώδιο της μπαλαντέζας, στην οποία συνέδεσε το ηλεκτρικό τρυπάνι, με σκοπό να κάνει κάποιες επιδιορθώσεις στο θερμοκήπιό του.

Ενόσω βρισκόταν πάνω στο θερμοκήπιο, κρατώντας το ηλεκτρικό τρυπάνι, κατέβασε μια μεταλλική σκάλα στη βάσης της παρακείμενης δεξαμενής νερού, η οποία, είχε ελάχιστο νερό, προκειμένου να κατέβει στη γη και να συνεχίσει την εργασία του.
Από εκείνο το σημείο και μετά, αρχίζουν οι διαβολικές συμπτώσεις. Η σκάλα, όπως αποδείχθηκε δεν πατούσε σε σταθερό έδαφος, αλλά, στη γλίτσα που υπήρχε στον πυθμένα της δεξαμενής. Με το που πάτησε το πρώτο σκαλοπάτι, η μεταλλική σκάλα γλίστρησε σαν έλκηθρο στη λάσπη του πυθμένα.
Ο 36χρονος, έχασε την ισορροπία του και το σώμα του περιστρεφόμενο έπεσε στον πυθμένα της δεξαμενής. Ταυτόχρονα όμως το φις του ηλεκτρικού τρυπανιού αποσυνδέεται από την πρίζα της μπαλαντέζας και το καλώδιο με το θανατηφόρο ηλεκτρικό ρεύμα πέφτει μέσα στο νερό, δημιουργώντας μια θανατηφόρα ηλεκτρική παγίδα. Το σώμα του άτυχου αγρότη κεραυνοβολήθηκε και ο θάνατός του, όπως αποδείχτηκε, ήταν ακαριαίος.
Eν τω μεταξύ, οι συγγενείς του 36χρονου, που τον περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι, όπως ήταν φυσικό, μπήκαν στην έγνοια. Το γεγονός ότι δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του μεγέθυνε την αγωνία τους και αργά το βράδυ της Τρίτης, άρχισαν να τον αναζητούν. Με το πρώτο φως της ημέρας, η αναζήτηση συνεχίστηκε και δίπλα στο θερμοκήπιό του, βρέθηκε το αυτοκίνητό του, εκεί όπου είχε αφήσει και το κινητό του τηλέφωνο.
Η έρευνα στη γύρω περιοχή, αποκάλυψε στους οικείους του το φριχτό θέαμα του πτώματος του 36χρονου παλικαριού να κείτεται μπρούμυτα στον πυθμένα της δεξαμενής, κρατώντας σφιχτά στα χέρια του το ηλεκτρικό τρυπάνι, λες και το θανατηφόρο ηλεκτρικό ρεύμα κοκάλωσε τα πάντα!

Πρέπει να σημειωθεί ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε κι άλλα θύματα και χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος εξειδικευμένος τεχνίτης της ΔΕΗ, προκειμένου να διακόψει τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Στο σημείο βρέθηκε η ιατροδικαστής κ. Α. Κανάκη, η οποία συνέλεξε στοιχεία, ενώ το πτώμα του άτυχου παλικαριού μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση για τα αίτια του τραγικού συμβάντος διενεργείται από το Α. Τ. Βιάννου.

Το γεγονός συντάραξε την τοπική κοινωνία, αφού, το 36χρονο παλικάρι ήταν άνθρωπος μειλίχιος, έντιμος και εργατικός και ως εκ τούτου ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή.
Στην Άρβη, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Αμιρά, απλώθηκε ένα πέπλο πένθους και οδύνης. «Χάθηκε ένα παιδί-χρυσάφι, δουλευταράς και προκομμένος, που δεν είχε δώσει ποτέ την παραμικρή αιτία για κακό» μας είπαν μ’ ένα στόμα οι κάτοικοι του Αμιρά...
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!