ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η φτώχεια στο Ηράκλειο είναι πλέον εδώ - Συγκλονιστικά στοιχεία

Η οικονομική κρίση έχει κάνει εδώ και καιρό την εμφάνιση της και στο Ηράκλειο. Και αν η κατάσταση στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης δεν είναι η ίδια με αυτή που παρουσιάζουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, εντούτοις οι αριθμοί είναι άκρως ανησυχητικοί!
Σύμφωνα με τους κοινωνικούς φορείς του Δικτύου Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ηρακλείου, περίπου 7.500 επισκέψεις έχει καταγράψει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας αστέγων στην Νέα Αλικαρνασσό στη διάρκεια λειτουργίας της, την ώρα που καθημερινά κοντά στα 200 άτομα ζητούν βοήθεια καθημερινά.
Ταυτοχρονα πάνω από 300 άτομα σιτίζονται κάθε μέρα από τα συσσίτια που "στήνονται" σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, ενώ ένας στους δέκα έχουν δεχτεί τη στήριξη του κέντρου αστέγων.
Στις 17 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα Φτώχειας, το Ηράκλειο θα μετάσχει στον προβληματισμό για το κοινωνικό φαινόμενο που ταλανίζει ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος των κοινωνικών φορέων του Ηρακλείου είναι μέσα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που παρουσίασαν να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα βέβαια, είναι αλήθεια ότι επιδεικνύουν ήδη πολύ καλά αντανακλαστικά, στηρίζοντας έμπρακτα τους συναθρώπους τους που έχουν ανάγκη.
Σημειώνεται ότι ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Φτώχειας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Ηράκλειο.
Σωτήριες πρωτοβουλίες
Ελπίδα για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από τη φτώχεια και αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στο άγριο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τα χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι προσπάθειες όπως ο Δημοτικός Λαχανόκηπος του Ηρακλείου και η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Αρχκαλοχωρίου να δώσει εκτάσεις προς καλλιέργεια σε άνεργους και άπορους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 12 τόνοι κηπευτικών έχουν παραχθεί από το Λαχανόκηπο στο Ηράκλειο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η Ζωοδόχος Πηγή ως συντονιστής του «Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου» και ο Σύλλογος Τριτέκνων νομού Ηρακλείου ως υπεύθυνος φορέας της κοινωνικής δομής του Δημοτικού Λαχανόκηπου 
Παγκόσμια Ημέρα Φτώχειας
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993.

Ο ΟΗΕ και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας και μας υπενθυμίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας», του φιλόδοξου προγράμματος του ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας στο μισό ως το 2015.

Με βάση έκθεση του ΟΗΕ, ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από τη φτώχεια, ενώ 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.
 Συντάκτης: Μαρία Αντωνάκη
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!