ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Στη Βουλή το θέμα της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης τομάτας από το εξωτερικό ως ντόπια

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας «Creteplus.gr», αναφορικά με την εισαγωγή και διακίνηση στην ελληνική αγορά τομάτας από το εξωτερικό, ως ντόπια.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (Διαβάστε ΕΔΩ), όπως καταγγέλλουν οι αγρότες της Κρήτης, μεγάλες ποσότητας τομάτας από τα Σκόπια εισάγονται χύμα στη Βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία πωλούνται ως ντόπιες στις αγορές όλης της χώρας.
Μόνο από τη συγκεκριμένη χώρα από τον Ιούνιο του 2012 έως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έχουν εισαχθεί πάνω από 2000 τόνοι τομάτας.
Οι Σκοπιανές τομάτες (ανεξέλεγκτες για χρήση χημικών κ.τ.λ.) προσφέρονται πανάκριβα στους καταναλωτές, ενώ τα κέρδη των μεσαζόντων είναι τεράστια.
Οι παραγωγοί μάλιστα, προτείνουν ελέγχους στα τιμολόγια και δελτία αποστολής στους αποθηκευτικούς χώρους που διαθέτουν οι χονδρέμποροι, ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Έλληνες αγρότες βρίσκονται ήδη σε οικονομικά δυσχερή θέση (ακαρπία ελαιοδέντρων, φορολόγηση αγροτεμαχίων κ.λ.π.), ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!