ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Έχασε το σπίτι του χωρίς να το καταλάβει

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Στάση Πληρωμών μετά τη χθεσινή της παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση την ώρα που η διαδικασία ολοκληρωνόταν εμφανίστηκε εκπρόσωπος τράπεζας ο οποίος έδωσε προσφορά για ένα από τα ακίνητα.

"Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου, ενώ ήταν παρών στο Ειρηνοδικείο για να δώσει προσφορά για το ίδιο του το ακίνητο, δεν του έγινε γνωστό ότι υπήρχε κι άλλος πλειοδότης." αναφέρει η Λ.Σ.Π.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Η Λ.Σ.Π. όπως κάθε Τετάρτη , έτσι και σήμερα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ήταν παρούσα στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, για άλλη μία παρέμβασή της απέναντί στους πλειστηριασμούς ακινήτων από τράπεζες.

Σε διαδικασία πλειστηριασμού σήμερα ήταν :

1) Ένα ξενοδοχείο (ανάμεσα σε ιδιώτες)

2) Διαμερίσματα ( # - # )

3) Ένα οικόπεδο από Τράπεζα

4) Ένα ξενοδοχείο από Τράπεζα

Μέχρι και το τέλος του ωραρίου, δεν είχαν εμφανιστεί πλειοδότες για τα ακίνητα που εκποιούνταν από τράπεζες, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν άγονοι.

Ωστόσο συνέβη ένα περιστατικό το οποίο δείχνει τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο δρουν οι τράπεζες σε συνεργασία με κάποιες συμβολαιογράφους.

Ακριβώς στις 17:00 όπου και λήγουν οι πλειστηριασμοί, εμφανίστηκε εκπρόσωπος της τράπεζας και έδωσε προσφορά για ένα από τα ακίνητα που διεκδικούταν απαιτητέο ποσό ανάμεσα σε ιδιώτες.

Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου, ενώ ήταν παρών στο Ειρηνοδικείο για να δώσει προσφορά για το ίδιο του το ακίνητο, δεν του έγινε γνωστό ότι υπήρχε κι άλλος πλειοδότης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δώσει προσφορά και να χάσει το σπίτι του, με δόλιο τρόπο όπως αποδείχτηκε.

Με την ολοκλήρωση της πράξης, ο τραπεζικός εκπρόσωπος έφυγε πριν προλάβει κανένας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει, παρά μόνο όταν στον πρώην ιδιοκτήτη του ακινήτου ανακοινώθηκε ότι έχασε το σπίτι του.

Η συμβολαιογράφος προφανώς συνέβαλε με παράνομο τρόπο στο να πάρει το σπίτι η τράπεζα, καθώς ουδέποτε έκανε ανακοίνωση της διαδικασίας, για να ενημερωθεί και ο ιδιοκτήτης ότι μπορούσε να λάβει κι ο ίδιος μέρος, εφόσον μέχρι και την στιγμή που πήρε η τράπεζα το σπίτι, πίστευε ότι δεν υπήρχαν πλειοδότες.

Κατόπιν τούτου, δημιουργήθηκε αναστάτωση, καθώς ο ιδιοκτήτης ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ενημερώθηκε από εμάς ότι μπορεί να κάνει ένσταση κατά της πράξεως και με μάρτυρες πολλά άτομα εξ ημών εφόσον χρειαστεί.

Το ανάλγητο πρόσωπο των τραπεζών και όσων εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, όπως και ο δόλιος τρόπος που λειτουργούν, είναι πλέον φανερά.

Η Λ.Σ.Π. θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της και θα βρίσκεται απέναντι σε τέτοιου είδους τακτικές, όπως και σε όλους όσους λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο."
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!