ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μια φοιτήτρια από τον Δήμο Βιάννου και άλλοι δυο φοιτητές από την Κρήτη στις υποτροφίες Αγγελοπούλου-Ιδρύματος Κλίντον!!!!Τα ονόματα των εννέα φοιτητριών και των 12 φοιτητών που θα λάβουν τελικά την υποτροφία για το πρόγραμμα, που οργανώνουν από κοινού η Γιάννα Αγγελοπούλου και το Clinton Global Initiative University στο Phoenix της Αριζόνα κατέληξε η επιτροπή, που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό και εξέτασε περισσότερες από 300 αιτήσεις τον τελευταίο μήνα.

Συγκεριμένα, οι 21 φοιτητές που θα συμμετέχουν στις εργασίες του Clinton Global Initiative University στο Phoenix της Αριζόνα και, στη συνεχεία, θα λάβουν στήριξη των προγραμμάτων τους που προτάθηκαν με ποσό έως 10.000 ευρώ για κάθε ένα από αυτά, είναι οι εξής:

Κωνσταντίνο Βαϊάνο, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνεργατική διαχείριση καλλιεργούμενης γης με τα παραγόμενα προϊόντα να διαμοιράζονται μεταξύ ιδιοκτήτη και καλλιεργητή.

Άλκη Βακάλη, Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Διαδικτυακή βοήθεια για φροντιστηριακή στήριξη (E-Tutorial Gate).

Μυρτώ Βαρσάνη, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αξιοποίηση δίκταμου με λυοφιλική μορφή και σε κάψουλες.

Δημήτριο Βόγια, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Χρήση εκτύπωσης 3D για να δημιουργηθούν αντίγραφα αντικειμένων μουσείων, ώστε να μπορούν να τα γνωρίσουν με την αφή άτομα με προβλήματα όρασης.

Ελευθερία Γαβριηλίδου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αξιοποίηση ελεύθερων χώρων στην πόλη για καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων.

Βαϊτσα Γιαννούλη, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Συνδυασμός της εμπειρίας νευροψυχολόγων και νομικών για την αξιολόγηση της νοητικής ικανότητας ατόμων.

Σπυρίδων Δασκαλάκη, Πολυτεχνείο Κρήτης. Παρακολούθηση πληθυσμών δάκου της ελιάς με παγίδες McPhail και ασύρματη σύνδεση.

Νικόλαο Θράβελο, ΕΜΠ/ΟΠΑ. Βελτίωση του τμήματος μηχανουργείου του «Φάρου Τυφλών» για την απασχόληση ατόμων με προβλήματα όρασης.

Χριστίνα Μακαρία, Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής στήριξης στα Αρχαία Ελληνικά, την Ιστορία, τα Οικονομικά σε υποψηφίους εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Κωνσταντίνο Μαλαβιέζο, ΤΕΙ Πατρών. Κοινωνικό start up που φέρνει σε επαφή τελειόφοιτους Λυκείου με επιχειρήσεις του κλάδου στον οποίο επιλέγουν να σπουδάσουν.

Ειρήνη Μαλλιαράκη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαδραστικά συστήματα για μουσική δημιουργία και ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία.

Παναγιώτη-Κωνσταντίνο Μηλιαρέση, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αξιοποίηση του δικτύου εθελοντών GloVo για την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Νικόλαο Μπούντα, ΕΜΠ. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής στήριξης στα μαθηματικά σε υποψηφίους εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Γεώργιο Μαστρονικολό, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Παγίδες κουνουπιών» για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου σε αστικές περιοχές.

Πηνελόπη Πανούση, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Υποβοήθηση σε θέματα δημόσιας υγείας των φυλακισμένων.

Μάριο-Γεώργιο Παπαδόπουλο, Πανεπιστήμιο Πατρών. Ανάπτυξη ρομποτικού χειρουργικού εργαλείου χαμηλού κόστους.

Άρτεμι-Θεοδώρα Στεφανάδη, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης /Διαδικτυακή πύλη για την νεανική επιληψία.

Δέσποινα Τσακίρη, Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κινητή μονάδα ιατρικής βοήθειας σε άτομα με κινητικά προβλήματα και χωρίς κοινωνικοασφαλιστική κάλυψη.

Γιώργο Τσακοφίτη, Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ανάπτυξη μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων, σε επίπεδο οικοτεχνίας με διάχυση στην κοινωνία χωριού στην Εύβοια.

Μιχαήλ Φραγκιαδάκη, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Παρακολούθηση και διαχείριση καλλιεργούμενων εκτάσεων με διασυνδεδεμένους αισθητήρες Αrduino, για βέλτιστο πότισμα.

Ιωάννα Φωτοπούλου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας «Επιστροφή στην Αγορά» για την επισήμανση δημόσιων προβλημάτων και την αναζήτηση λύσεων.

Στην Επιτροπή που έκανε την επιλογή συμμετείχαν ο ακαδημαϊκός Γρηγόρης Σκαλκέας, και οι καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας, Θόδωρος Πελαγίδης και Γιάννης Τούντας.

πηγή: iefimerida.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!