ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΣΑΪ

Το τσάι έχει αναρίθμητες ευεργετικές ιδιότητες λόγω των συστατικών του. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε διαφορετικά, αφού κάνετε το ρόφημά σας. Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια ή τα φύλλα τσαγιού, μπορούν να σας φανούν χρήσιμα σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς σας. Σας παρουσιάζουμε διάφορους τρόπους για να αξιοποιήσετε το χρησιμοποιημένο τσάι.
Αποσμητικό χεριών
Τα φακελάκια από το τσάι είναι πολύ καλά αποσμητικά και μπορούν να κάνουν θαύματα στην κουζίνα με τροφές όπως  σκόρδο, κρεμμύδι και ψάρι που αφήνουν έντονες οσμές. Αφού μαγειρέψετε και χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά, τρίψτε τα χέρια σας με πράσινα φύλλα τσαγιού ή με το φακελάκι που έχετε χρησιμοποιήσει και στη συνέχεια πλύνετε τα με ζεστό νερό και σαπούνι.
Γυαλιστικό ξύλου
Ένας φυσικός τρόπος για να γυαλίσετε τα ξύλινα πατώματα είναι τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Λόγω της περιεκτικότητας του σε ταννίνη, το τσάι είναι ιδανικό για να δώσετε λάμψη φυσικά στο χώρο σας. Για να το εφαρμόσετε, βράστε πέντε έως δέκα φακελάκια τσαγιού που έχετε χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιήστε το για να σφουγγαρίσετε το πάτωμα ή να γυαλίσετε τις ξύλινες επιφάνειες. Φροντίστε το τσάι που θα επιλέξετε να είναι πλούσιο σε τανίνες.
Απομάκρυνση λίπους από μαγειρικά σκεύη
Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά κατσαρόλες και τηγάνια, μπορείτε να βάλετε τα σκεύη σας σε ζεστό νερό μαζί με ένα-δύο χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού για ένα βράδυ. Οι τανίνες θα απομακρύνουν τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού και θα σας διευκολύνουν να τα καθαρίσετε το επόμενο πρωί.
Γυάλισμα παπουτσιών
Υπάρχουν πολλές φυσικές «συνταγές» για το γυάλισμα των παπουτσιών σας, με φλοιό από εσπεριδοειδή ή μπανάνας. Μπορείτε όμως να τρίψετε ένα υγρό χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι στα παπούτσια σας. Με κυκλικές κινήσεις θα γυαλίσουν το σκουρόχρωμο δερμάτινο παπούτσι σας, διατηρώντας το ενυδατωμένο και προλαμβάνοντας ρωγμές.
(πηγη:flowmagazine)
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!