ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αγαπήστε τη γλυκιά γεύση του μελιού… γιατί συμβάλλει στην καλή υγεία φυσικά και άμεσα! Μπορεί να είναι μια από τις πιο παλιές γλυκαντικές ουσίες πάνω στη γη, αλλά το μέλι είναι ικανό να θεραπεύσει το σώμα σας αλλά και να κρατήσει μακριά μερικές ασθένειες. Το προϊόν των μελισσών περιέχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες το καταστούν μία από τις πιο ευεργετικές τροφές… Για αυτό να έχετε πάντα ένα βαζάκι μέλι μέσα στο ντουλάπι σας!
Επουλώνει τις πληγές και τα τραύματα
Μια ελάχιστη ποσότητα μελιού είναι αρκετή για να σκοτώσει την πλειοψηφία των βακτηριακών κυττάρων του δέρματος που περικυκλώνουν ένα τραύμα. Μετά από ένα κόψιμο π.χ. του χεριού σας, τα βακτήρια «τρέχουν» να μολύνουν την πληγή. Το μέλι, όμως, αλλά μπορεί να αφαιρέσει ανώδυνα το πύον και τα νεκρά κύτταρα, διεγείροντας παράλληλα την ανάπτυξη νέων ιστών.
Καταπραΰνει τον βήχα και τα κρυολογήματα                          
Το περιοδικό “Pediatrics” ανέφερε ότι το μέλι λειτουργεί πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το σιρόπι στην καταστολή του βήχα και οδηγεί προς τον ήσυχο ύπνο. Είναι ικανό να απαλύνει με ευκολία τον πόνο στο λαιμό, ειδικά αν το συνδυάσετε με χυμό φρέσκου λεμονιού.  Με άλλα λόγια, το μέλι εξαιτίας της σύστασής του, της πρόπολης και της γύρης των μελισσών, μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και τους ιούς.
Αυξάνει την αθλητική απόδοση
Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν μέλι και ξερά σύκα για να βελτιώσουν την απόδοσή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι σύγχρονες μελέτες έχουν αποδείξει οτι το μέλι οδηγεί προς τη διατήρηση των επιπέδων γλυκογόνου στον οργανισμό και τη βελτίωση του χρόνου αποκατάστασης σε σχέση με άλλες γλυκαντικές ουσίες.
Προσφέρει ενέργεια χωρίς την αύξηση της ινσουλίνης
Σε αντίθεση με τη λευκή ζάχαρη, το μέλι διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ιχνοστοιχείων, όπως είναι το: ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο κ.α, τα οποία βοηθούν στην ύπαρξη υγιών κυττάρων και ενός ισοζυγίου ινσουλίνης στο αίμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει οτι κάποιος μπορεί να καταναλώσει τεράστιες ποσότητες μελιού… αφού διαθέτει περίπου 53% φρουκτόζη.
Θεραπεύει την ακμή στο πρόσωπο και το σώμα
Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν είδη μελιού, όπως είναι τα θεραπευτικά “Manuka” και “Kanuka”, τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν αποτελεσματικά την ακμή και τις φλεγμονές του δέρματός. Αν το πρόσωπο, η πλάτη ή το στήθος σας έχει γεμίσει με σπυράκια ακμής… το μέλι είναι ιδανικό για την αντιμετώπισή τους!
Λειτουργεί ως ένα φυσικό αντιβιοτικό
Εδώ και αιώνες, το μέλι δίνει τη λύση στις λοιμώξεις χάρη στις αντιβακτηριακές ιδιότητες του. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι είναι ασφυκτικά γεμάτο από πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικού που προστατεύει τα κύτταρα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και την προστασία ενάντια στον καρκίνο.
Απαλύνει τον κνησμό από τα κουνούπια
Ειδικά το καλοκαίρι, καλό είναι να έχετε προμηθευτεί με μέλι για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από κουνούπια. Αυτό έχει  δυνατότητα να ανακουφίσει τον κνησμό, αφού διαθέτει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τη φαγούρα και τον ερεθισμό του δέρματός σας.
Αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου
Το μέλι μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των αιμοσφαιρίνης και να θεραπεύσει ή να προλάβει την αναιμία, η οποία δημιουργείται από διάφορους διατροφικούς παράγοντες. Παράλληλα, βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην επίλυση προβλημάτων στην περιοχή.
(πηγη:flowmagazine)
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!