ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η μάχη των εκλογών στους Δήμους του νομού Ηρακλείου Τα φαβορί της νίκης και οι αντίπαλοι στον 2ο γύρο της επόμενης Κυριακής




Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Δύο Δήμοι της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, εκτιμάται ότι θα αναδείξουν νικητή από τον πρώτο γύρο, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους όπως όλα δείχνουν οι δημότες θα οδηγηθούν ξανά στην κάλπη την δεύτερη Κυριακή. Ο δήμος Μαλεβιζίου και Βιάννου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν «καθαρίζουν» από την πρώτη Κυριακή, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι φαίνεται θα αναμετρηθούν στοΝ δεύτερο γύρο...

Δήμος Μαλεβιζίου

Η εκλογική νίκη για τον Κώστα Μαμουλάκη στο Δήμο Μαλεβιζίου θεωρείται δεδομένη, αφού όπως σχολιάζουν θα είναι «περίπατος» για τον συνδυασμό του οι εκλογές. Αυτό το οποίο στοιχηματίζουν είναι το εκλογικό ποσοστό που θα κερδίσει, το οποίο πολλοί εκτιμούν ότι θα είναι το υψηλότερο που έχει κερδίσει υποψήφιος δήμαρχος από τον πρώτο γύρο σε επίπεδο νομού. Απέναντι στον Κ. Μαμουλάκη είναι ο Κ. Καμπιτάκης οποίος μετακινήθηκε από το Ηράκλειο στο Μαλεβίζι, με χρονοκαθυστέρηση και πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί ο χρονος που έχασε να ήταν πολύτιμος για τη συγκρότηση του συνδυασμού του που είναι ενισχυμένος με ισχυρές υποψηφιότητες. Η τρίτη υποψηφιότητα στο Δήμο Μαλεβιζίου, είναι αυτή του Μιχάλη Χουστουλάκη με τη «Λαική Συσπείρωση».

Δήμος Βιάννου

Αυτοδυναμία όμως από τον πρώτο γύρο εκτιμάται ότι θα βγάλει η κάλπη για τον Παύλο Μπαριτάκη στο Δήμο Βιάννου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο αντιπάλου, τον Αλέξανδρο Γρυλιωνάκη και τον Γιάννη Παπαδημητρόπουλο. Ο σημερινός δήμαρχος Βιάννου, που εργάστηκε με αυταπάρνηση για το Δήμο κάτω από αντίξοες συνθήκες εκτιμάται ότι θα ανανεώσει με άνεση την θητεία του για μία ακόμα τετραετία. Ωστόσο η «αχίλλειος πτέρνα» του Παύλου Μπαριτάκη ακούει στο όνομα Άρβη (και σχετίζεται με το γνωστό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη συνένωση της Άρβης και της Νέας Άρβης) που έχει συμπαραταχθεί στο πλευρό του Αλ. Γρυλιωνάκη.

Την ίδια στιγμή ο Γ. Παπαδημητρόπουλος ο οποίος πρόσκειται στο ΚΚΕ δίνει με όλες του τις δυνάμεις την μάχη του στον εκλογικό αγώνα με στόχο να αυξήσει την εκλογική του δύναμη.

Δήμος Χερσονήσου

Έντονα πολωμένο το προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Χερσονήσου, όπου οι τελικές υποψηφιότητες των δημάρχων οριστικοποιήθηκαν λίγο πριν την εκπνοή της κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο. Ο δεύτερος γύρος θεωρείται δεδομένος στη Χερσόνησο, με πολλούς όμως να αμφισβητούν ποιοι θα είναι οι τελικοι μονομάχοι που θα αναμετρηθούν. Ο Γιάννης Μαστοράκης, αντιδήμαρχος τεχνικών έργων που έχει και τη στήριξη του σημερινού δημάρχου Ζ. Δοξαστάκη, κατάφερε να ενσωματώσει στο συνδυασμό του δύο συνυποψηφίους του, τον Απ. Λουλουδάκη και τον Μεραμβελιωτάκη, γεγονός που ενίσχυσε σημαντικά τη δύναμη του συνδυασμού του. Την ίδια στιγμή όμως ο Γιάννης Σέγκος, θεωρείται ισχυρός αντίπαλος καθώς έχει ισχυροποιήσει την υποψηφιότητα του σε όλη την γεωγραφική εμβέλεια του Δήμου με αξιώσεις να τον κερδίσει. Δυναμική είναι και η παρουσία του Γιώργου Χαλκιαδάκη στο προεκλογικό σκηνικό που ενισχύει σταθερά και μεθοδικά την υποψηφιότητα του, και δίνει σκληρή μάχη για να είναι ο ένας εκ των δύο που θα «περάσουν» στον δεύτερο γύρο. Αντίστοιχα ο Γιώργος Παρθενιώτης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κινείται δυναμικά στον προεκλογικό στίβο, ενισχύοντας σταθερά τις δυνάμεις του συνδυασμού του.

Δήμος Γόρτυνας

Σκληρή θα είναι η αναμέτρηση στο Δήμο Γόρτυνας όπου τη μάχη δίνουν στήθος με στήθος τέσσερις υποψήφιοι, και όπως όλα δείχνουν θα αναμετρηθούν και σε δεύτερο γύρο. Ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, όπως ο ίδιος τονίζει με δηλώσεις του στην «Π», έχει ανανεώσει σε ποσοστό 50% το ψηφοδέλτιο του, το οποίο είναι ενισχυμένο με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην κάλπη. Ο Σταύρος Ξυλούρης, υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Γόρτυνας, αποσχίσθηκε από το ψηφοδέλτιο του Ν. Σχοιναράκη και δίνει τη μάχη του με στόχο να κερδίσει το Δήμο, ευελπιστώντας να είναι ένας εκ των δύο που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο. Ένας παλαιός γνώριμος της αυτοδιοίκησης, ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Δαριβιανάκης επανέρχεται στο προσκήνιο, με στόχο αυτή τη φορά να κερδίσει όπως λέει το Δήμο δίνοντας σκληρή μάχη έναντι των συνυποψηφίων του. Αντίστοιχα δυναμικά συμμετέχει στον εκλογικό αγώνα και ο Μιχάλης Μανιαδάκης, ενώ δύσκολα προσδιορίζεται με αρκίβεια ποιοι θα είναι οι δύο που θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο.

Δήμος

Αρχανών - Αστερουσίων

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η εκλογική αντιπαράθεση στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, όπου όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν για δύο Κυριακές αντιμέτωποι ο Μάνθος Πολιτάκης και ο Μανόλης Κοκκοσάλης, ο νικητής εκτιμάται ότι θα προκριθεί με μικρή διαφορά...Ο Μ. Πολιτάκης, ο οποίος διαδέχτηκε τον σχεδόν για μια 20ετία δήμαρχο Ρ.Κυπριωτάκη, εμφανίζεται αισιόδοξος για την τελική επικράτηση του, όπως αντίστοιχα και ο συνυποψήφιος του Μ. Κοκοσάλης. Την ίδια στιγμή δυναμικά συμμετέχει ο Νίκος Δρακάκης στη μάχη των εκλογών, έχοντας συγκροτήσει ένα καλό ψηφοδέλτιο, όμως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κάνει την υπέρβαση και την ανατροπή. Μάχιμος και δυναμικός και ο Μαν. Καρκαβάτσος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δίνει τον αγώνα του για την ενίσχυση του συνδυασμού του.

Δήμος Μινώα

Διαστάσεις «βεντέτας» κινδυνεύει να πάρει η οξύτατη αντιπαράθεση στο Δήμο Μινώα καθώς έχει προσωποποιηθεί σε δύο «προαιώνιους αντιπάλους» τον Ζαχ. Καλογεράκη, και το Χαρ. Γιαννόπουλο. Οι εκτιμήσεις σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα προβλέπουν ότι ακόμα και εάν δεν κερδίσει το Δήμο από την πρώτη Κυριακή ο σημερινός δήμαρχος, στο δεύτερο γύρο θα πετύχει να ανανεώσει τη θητεία του για μια ακόμα τετραετία. Η εκλογική μάχη διεξάγεται μέσα σ’ ένα εξαιρετικά πολωμένο εκλογικό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, την ίδια στιγμή που το Δήμο διεκδικούν δύο ακόμα υποψήφιοι, ο Γιώργος Μαυραντωνάκης και ο Κώστας Προυκάκης.

Δήμος Φαιστού

Ανοικτά όπως είναι όλα τα ενδεχόμενα και στο Δήμο Φαιστού, που αναμένεται να εκλέξει δήμαρχο στον δεύτερο γύρο. Όπως όλα δείχνουν η σημερινή δήμαρχος Μ. Πετρακογιώργη, που εμφανίζεται αισιόδοξη για την επανεκλογή της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Γιώργο Αρμουτάκη τη δεύτερη Κυριακή, στην οποία ο ίδιος εκτιμά ότι μπορεί να φέρει την ανατροπή. Στο προεκλογικό σκηνικό υπάρχουν δύο ακόμα αξιόλογες υποψηφιότητες αυτή της Γεννοβέφας Χουστουλάκη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και του Χαρίλαου Κοκαράκη, που δίνουν σκληρή μάχη για να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη.
πηγη: http://www.patris.gr/articles/262081/172423#.U3SJJnYYlUk
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!