ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Επαναφορά της «ηλεκτρικής καρέκλας» για τους θανατοποινίτες!









Μετά τον σάλο που ξέσπασε στις ΗΠΑ από την αποτυχημένη εκτέλεση θανατοποινίτη με θανατηφόρα ένεση, τον περασμένο Απρίλιο στην πολιτεία της Οκλαχόμα, κάποιες από τις αμερικανικές πολιτείες επαναφέρουν την θανατική ποινή της ηλεκτρικής καρέκλας...


Αμφίρροπες αντιδράσεις φαίνεται ότι δημιουργεί η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης της πολιτείας του Τεννεσσί, στις ΗΠΑ, να επαναφέρει την ηλεκτρική καρέκλα ως εναλλακτική λύση για τους θανατοποινίτες, όταν δεν υπάρχουν θανατηφόρες ενέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε έλλειψη εδώ και αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Τεννεσσί, Bill Haslam, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι ο Haslam υπέγραψε την Πέμπτη απόφαση με την οποία επαναφέρει την θανατική ποινή με ηλεκτρική καρέκλα στην πολιτεία, όταν δεν υπάρχουν θανατηφόρες ενέσεις. Όμως ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω σχόλια για το θέμα.

Σημειώνεται, ότι λόγω της έλλειψης θανατηφόρων ενέσεων δεν έχει γίνει στη συγκεκριμένη πολιτεία καμία εκτέλεση θανατοποινίτη από το 2009, ενώ η χρήση της ηλεκτρικής καρέκλας ως μέσο θανατικής ποινής έχει να εφαρμοστεί στο Τεννεσσί 16 χρόνια.

Πάντως, η επικεφαλής βοηθός του γραφείου του Δημόσιου Κατήγορου της πολιτείας, Kelley Henry, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ότι το γραφείο της θα ζητήσει να μην ισχύσει κάτι τέτοιο γιατί φέρνει την πολιτεία «ένα βήμα πίσω» σε σχέση με άλλες πόλεις των ΗΠΑ!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC για το δελτίο ειδήσεων, το 59% των ψηφοφόρων της πολιτείας εξακολουθούν να συμφωνούν με την εφαρμογή της θανατικής ποινής, αλλά μόνο τα δύο τρίτα από αυτούς υποστήριξαν άλλες λύσεις εναλλακτικές της θανατηφόρας ένεσης!

Αλλες επτά πολιτείες των ΗΠΑ επίσης σκοπεύουν να επαναφέρουν την ηλεκτρική καρέκλα, αφού τα ενέσιμα θανατηφόρα υλικά σπανίζουν όλο και πιο συχνά εξαιτίας της άρνησης των φαρμακευτικών εταιριών να τα παράξουν και να τα διαθέσουν για την εκτέλεση θανατοποινιτών.

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε ξεσπάσει παγκόσμιος σάλος, όταν η εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση στον θανατοποινίτη Clayton Lockett, στην Οκλαχόμα, απέτυχε, με αποτέλεσμα ο Lockett να μη πεθάνει αμέσως, αλλά να υποφέρει σφαδάζοντας από τους πόνους!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!