ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Δείτε ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο: Οι 100 ημέρες ενός πρόωρα γεννημένου μωρού



Την πορεία ζώης ενός πρόωρου μωρού, από την ημέρα της γέννησής του, μέχρι που κατάφερε να απεξαρτητοποιηθεί από τους σωλήνες που υποστήριζαν την αναπνοή του, αλλά και τον τροφοδοτούσαν, καταγράφηκε σε ένα μοναδικό βίντεο.

Ειδικότερα, ο μικρός Walker γενήθηκε στις 25 Απριλίου 2014, στο Ιατρικό Κέντρο Forsyth στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας και ζύγιζε 500 γραμμάρια. Αμέσως νοσηλεύτηκε σε μονάδα νεογνικής εντατικής θεραπείας, όπου και παρέμεινε για τις επόμενες 80 ημέρες.

Οι γονείς του τον περίμεναν να έρθει στον κόσμο στις 31 Ιουλίου, ωστόσο με καισαρική τομή είδε τον κόσμο με τα μικροσκοπικά του ματάκια τρεις μήνες νωρίτερα, όταν η μαμά του τον κυοφορούσε για μόλις 26 εβδομάδες. Οι γιατροί τους είπαν πως η ανάπτυξή του σταμάτησε εξαιτίας του πλακούντα, καθώς δεν του έδινε τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν.

Περήφανοι οι γονείς του, Erica και Jared Pruett, τον πήραν στην αγκαλιά τους πέντε ημέρες μετά τη γεννησή του, ενώ τη δέκατη ημέρα κατάφερε να κλάψει και να ακουστεί η φωνή του δυνατά!

Δείτε το βίντεο:
Την 27η ημέρα κατάφερε να ζυγίζει ένα κιλό, την 37η ημέρα φόρεσε -επιτέλους- ρουχαλάκια, ενώ την 44η μέρα ο μικρός κατάφερε να θηλάσει από το στήθος της μαμάς του! Την 68η ημέρα ζύγιζε 1,5 κιλό μοιράζοντας χαμόγελα στους γονείς και τους γιατρούς του και λίγες μέρες αργότερα, την 74η μέρα έφτασε τα δύο κιλά!

Την 80η ημέρα ο μικρός Walker πήρε εξιτήριο και πήγε με τους γονείς του στο σπίτι τους. Είναι πλέον υγιής και αναρρώνει στο σπίτι, αν και συνεχίζει να παρακολουθείται. «Είμαστε τόσο περήφανοι για τον Walker και το πώς μεγαλώνει κάθε μέρα, είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό αγοράκι» εγραψε η μητέρα του πρόσφατα στο προσωπικό της ιστολόγιο.

protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!