ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου ο χωριανός μας Σωκράτης Βαρδάκης

Γεννήθηκα στα Αμιρά Βιάννου Ηρακλείου. Τελείωσα το Λύκειο στο Ηράκλειο και το Επαγγελματικό Λύκειο, τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και το τμήμα Βοηθών Ιατρικών Βιολογικών εργαστηρίων.

Από το 1983 υπηρετώ στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Από πολύ νέος αν και ασχολήθηκα με τον αθλητισμό, στρατεύτηκα στο Συνδικαλιστικό κίνημα. Το 1985 διετέλεσα Ταμίας στο Συνδικάτο Ταχυδρομικών Νομού Ηρακλείου, το 1988 Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος μέχρι το 1997.Το 1997 Πρόεδρος στο Συνδικάτο εργαζομένων (ενοποιημένων πλέον Σωματείων) ΕΛΤΑ Νομού Ηρακλείου μέχρι και το 2007.

Ο αγώνας μας ήταν μεγάλος με απεργίες ακόμα και διαρκείας 19 ημερών που είχε ως αποτέλεσμα την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του Ταχυδρομείου ακόμα και σήμερα και την διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων στο νομό μας.

Είμαστε ο μοναδικός νομός στη χώρα που διατήρησε Ταχυδρομικά Γραφεία σε όλες τις έδρες δήμων του Νομού μας.

Τον Δεκέμβριο του 1997 με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών και στη Βουλή αποτρέψαμε την απόφαση της τότε Δ/σης για 35 μεταθέσεις από την Κρήτη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

1998-2002 διετέλεσα Δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος το 2002 στο Δήμο Βιάννου με αρμοδιότητες :
Την εποπτεία των υπηρεσιών Άρδευσης ,Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Ηλεκτροφωτισμού.
Την εποπτεία των νομικών Προσώπων του Δήμου Δημοσίου Δικαίου: ΚΑΠΗ –Παιδικού Σταθμού –Βιβλιοθήκης ως και των επιτροπών Παιδείας Και όλων των άλλων επιτροπών που λειτουργούν βάσει των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.



2001 με πρωτοβουλία του Συνδικάτου μας οργανώνεται αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σερβία. Συμμετείχαν όλα τα Σωματεία του Νομού μας.

Εκλέγομαι για πρώτη φορά στη Διοίκηση του Ε.Κ.Η το 2005 Αναπληρωτής Ταμίας. Το 2007 επανεκλέγομαι στις εκλογές και συμμετέχω στη Διοίκηση του Ε.Κ.Η σαν Γενικός Γραμματέας ,οπότε και παραιτούμε από Πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων ΕΛΤΑ νομού Ηρακλείου.

Από 20-05-2011 μέχρι και σήμερα είμαι Πρόεδρος του Ε.Κ.Η.

Με απόλυτη συμμετοχή των Αντιπροσώπων στις εκλογές 26-27 Απριλίου 2013 ,η Παράταξη μας ΔΗΣΥΕ, εξασφάλισε 15 έδρες επί συνόλου 19 εδρών στη Διοίκηση του Ε.Κ.Η και 73,4% ποσοστό.

Οι κοινωνικοί και Συνδικαλιστικοί αγώνες μας ειδικά τα 5 τελευταία χρόνια, είναι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα. Πρωτόγνωρα Συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις χιλιάδων συμπολιτών μας. Δεν αφήσαμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη .Αναδείξαμε και αναδεικνύουμε, τις καταστροφικές πολιτικές, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια εξαθλιώνοντας τον Ελληνικό λαό(πολιτικές ακραίες με οδυνηρές συνέπειες).

Είμαστε το πρώτο Εργατικό Κέντρο στην Ελλάδα που κηρύξαμε ανεπιθύμητους τους μνημονιακούς Βουλευτές όταν ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο.

Δημιουργήσαμε Δίκτυο αλληλεγγύης που εδώ και 3 χρόνια εξυπηρετεί με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα 350 περίπου οικογένειες, ενώ έχουμε στεγάσει και τρεις από αυτές .

Σε συνεργασία και την βοήθεια των Γιατρών του κόσμου και του Δήμου Ηρακλείου, δημιουργήσαμε δίκτυο εμβολιασμού και φαρμακευτικής αγωγής σε ανασφάλιστα παιδιά του νομού μας. Επίσης καταφέραμε να χειρουργηθούν στη Γαλλία 2 μικρά παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας , που το κόστος ξεπέρασε τις 40.000ευρώ. Η ανταπόκριση της κοινωνίας του Ηρακλείου μας έδειξε το δρόμο της πραγματικής αλληλεγγύης .

Οι δράσεις του Ε.Κ.Η ειδικά στα χρόνια της κρίσης δημιούργησαν τις υποδομές οργάνωσης της κοινωνίας για ουσιαστική αντίσταση κατά των βάρβαρων μέτρων που μας οδηγούν σε τεράστια αδιέξοδα, ανεργία, χαράτσια, φόροι ,μειώσεις μισθών, συντάξεων, υγεία, παιδεία ήταν η προμετωπίδα στην ατζέντα διεκδίκησης.

Καταλήψεις, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ, Εφορία, Τράπεζες, απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν στην καθημερινή μας δράση.

Τα 2 τελευταία χρόνια για πρώτη φορά οργανώσαμε και συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία ο Εργασιακός Αθλητισμός κάτι που έλειπε από τα Συνδικάτα και πραγματικά ενώνει τους εργαζόμενους .

Συμμετείχα εθελοντικά σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πήρα μέρος σε Πανελλήνια 3μελη επιτροπή Ταχυδρομικών και δημιουργήσαμε το δίκτυο αδελφοποίησης με μεγάλη επιτυχία μεταξύ Ελληνικών και Γαλλικών Ταχυδρομείων και ταχυδρομικών εργαζομένων.

Το 1997 Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμιρά Βιάννου.

Καταφέραμε μετά από μεγάλη προσπάθεια και με Υπουργική απόφαση 1503/24998/22-4-97 να χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος ο χώρος στη θέση <<Αμπέλια>> της κοινότητας Αμιρά νομού Ηρακλείου όπου εκτελέστηκαν 114 κάτοικοι της περιοχής από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ενώ αντιδράσαμε με κάθε τρόπο όταν κατατέθηκε Προεδρικό διάταγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 1998 για επεξεργασία στο οποίο χαρακτηρίζονται ως <<μαρτυρικές >>οι πόλεις και τα χωριά που έχουν υποστεί καταστροφές στον Αγώνα τους κατά των Γερμανών.

Στον κατάλογο των χωριών και των πόλεων δεν συμπεριλαμβάνονται πολλά χωριά της Κρήτης και κυρίως η πραγματικά μαρτυρική περιοχή της Βιάννου στα χωριά της οποίας εξαντλήθηκε η κτηνώδης Χιτλερική βαρβαρότητα.

6 Φεβρουαρίου 2014 παίρνουμε πρωτοβουλία και διοργανώνουμε το πρώτο Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο κατά της καταστροφής των Χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Οργανώνουμε και κάνουμε επιτροπές σε όλη την Κρήτη. Ακολουθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Σφακιά και το μεγαλειώδης Συλλαλητήριο 23-3-2014 στην Μονή Αρκαδίου και βέβαια η εν πλω διαμαρτυρία μέχρι και η αναζήτηση του (CAPE RAY).

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και παράσταση Διαμαρτυρίας μέσα στη Βουλή.

Από το 2013 είμαι Πρόεδρος του ΙΝΕ Κρήτης που η δράση του πραγματικά πρωτοπορεί Πανελλαδικά.

Παρατηρητήριο οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Ευρωπαϊκά και Διακρατικά προγράμματα

Επαγγελματική κατάρτιση

Εκπαίδευση εργαζομένων

Δομές ισότητας

Συμβουλευτική: Ανάπτυξη δικτύου Υπηρεσιών πληροφόρησης συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων

Υλοποίηση δράσης με τίτλο προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων

Σε εξέλιξη από 20-12-2014 πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας απόφοιτων ΙΕΚ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣΣ πρόγραμμα εκπαιδευτικής υποτροφίας.

Το 2013 συγκροτήσαμε το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.
http://www.sokratisvardakis.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!