ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Έμεινε ξύπνια μια εβδομάδα για να σώσει το μάτι της που το έτρωγε σκουλήκιΗ ιστορία της 18χρονης φοιτήτριας Jessica Greaney, από το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, μοιάζει απίστευτη, αλλά είναι πολύ σοβαρή, αφού η άτυχη κοπέλα κινδύνεψε να χάσει οριστικά την όρασή της από το αριστερό μάτι... Οι γιατροί ζήτησαν από την 18χρονη να μην κοιμάται καθόλου για μία ολόκληρη εβδομάδα, ώστε να βάζει σταγόνες στο μάτι της κάθε δέκα λεπτά, προκειμένου να καταπολεμήσει ένα σκουλήκι, που κατέτρωγε τον κερατοειδή χιτώνα του ματιού της εσωτερικά.

Τι είχε συμβεί όμως; Όπως ανέφερε η φοιτήτρια, μια σταγόνα νερό που έπεσε πάνω στους φακούς επαφής της, ενώ τους είχε τοποθετήσει κοντά στον νεροχύτη, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει το πρόβλημα. Η κοπέλα νόσησε από μια σπάνια ασθένεια με την επιστημονική ονομασία acanthamoeba keratitis, δηλαδή ένα παράσιτο, που αναπτύχθηκε μέσα στον βολβό του ματιού και της δημιουργούσε πρήξιμο και αφόρητους πόνους.Αρχικά οι γιατροί της έδωσαν λάθος θεραπευτική αγωγή και μόνο, όταν το μάτι της πρήστηκε και, σύμφωνα με την ίδια, έγινε όπως μια μεγάλη μπάλα του γκολφ, η κοπέλα μπήκε στο νοσοκομείο και ακολούθησε θεραπεία με κολλύρια, τα οποία έβαζε κάθε δέκα λεπτά με αποτέλεσμα να μην πρέπει να κοιμηθεί.

Η απίστευτη περιπέτεια της Jessica Greaney συνέβη πριν μερικούς μήνες, αλλά ακόμα και σήμερα η 18χρονη φοιτήτρια ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για να ολοκληρωθεί η θεραπεία του ματιού της. Η ίδια μίλησε για το πρόβλημα της υγείας της στον βρετανικό Τύπο και δήλωσε: «Ακόμα και αν με έπαιρνε ο ύπνος για λίγα λεπτά, έπρεπε να ανοίξω τα μάτια μου για να μου βάλουν σταγόνες. Θέλω να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με αυτό το παράσιτο και να είναι πολύ προσεκτικοί με τους φακούς επαφής τους».

Πηγή: protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!