ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Εκατομμύρια ευρώ μπορούν να παρουν πίσω οι αγρότες- Με ποιο τρόπο θα επιστραφούν τα χρήματα

Πολλά εκατομμύρια ευρώ μπορουν να λάμβάνουν πίσω οι αγρότες και της Κρήτης, μέσα από την επιστροφή του ΦΠΑ. Ένα θέμα το οποίο αποκαλύφθηκε από τον Ηρακλειώτη Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη και το φοροτεχνικό Μηνά Σταυρακάκη!


Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στο CretePlus.gr οι δύο άνδρες, πρόκειται για ένα θέμα που αποτελεί μεγάλη «ανάσα» για τους αγρότες όχι μόνο του νησιού μας, αλλά όλης της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν κατατεθεί και εξεταζονται οι πρώτες 40 αιτήσεις για την επιστροφή ΦΠΑ, το οποίο φτάνει μόνο για αυτές τις περιπτώσεις τις 300.000 ευρώ!





Ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης

Οπως αποκάλυψε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, είχε ξεκινήσει να ερευνά το θέμα. Με τη βοήθεια του κ. Μηνά Σταυρακάκη, ανακαλύφθηκε η... λύση. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως με βάση την ΠΟΛ 1073/2004, όλοι οι αγρότες που εξάγουν αγροτικά προϊόντα, από κηπευτικά μέχρι λάδι και σταφύλια μπορούν με μία απλή αίτηση στις Εφορίες, μέσω του φοροτεχνικού τους, να λαμβάνουν πίσω μεγάλα χρηματικά ποσά με συμψηφισμό του ΦΠΑ!

Βασική προϋπόθεση φυσικά για τις επιστροφές φόρου είναι οι αγρότες να διατηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων! «Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο διάλογος φέρνει πάντα αποτελέσματα. Πριν από ένα μήνα είχα συζήτηση με αγρότες, στη διάρκεια της οποίας μου ζήτησαν το συμψηφισμό του ΦΠΑ στα εξαγώγιμα προϊόντα, έχοντας άγνοια για το νόμο του 2004. Ήταν μια τροποποίηση ενός νόμου του 1988. Για το θεμα αυτό δεν είχα απάντηση από δύο Επιτροπές. Έτσι άρχισα να το ερευνώ το ζήτημα και διαπίστωσα τελικά ότι υπαρχει αυτός ο νόμος που δίνει το δικαίωμα στους αγρότες για την επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης, ο οποιος τονίζει ότι αυτή η εξέλιξη είναι μια μεγάλη ανάσα για τους αγρότες.

«Μια επιστροφή χρημάτων σαν αυτή, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικα για τους αγρότες. Αρκεί να σας πω πως για τις 40 αιτήσεις που κατατέθηκαν από τον κ. Σταυρακάκη, η επιστροφή φόρου αγγίζει τις 300.000 ευρώ. Δηλαδή αν διαιρεθεί το ποσό μιλάμε για μέσο όρο 7-8 χιλιάδες ευρώ για κάθε αγρότη. Και αυτό είναι ανά τρίμηνο. Αντιαλμβάνεται κανείς για την απόφαση μιλάμε. Οι αγρότες μπορούν ειδικά για το 2015 να προλάβουν τις προθεσμίες άνετα, για να κάνουν τη συγκεκριμένη διαδικασία»





Ο κ. Μηνάς Σταυρακάκης

Από την πλευρά του ο φοροτεχνικός κ. Μηνάς Σταυρακάκης τονίζει ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο αγρότες που τηρούν βιβλία και έχουν προϊόντα εξαγώγιμα. «Αυτή την κίνηση την κάνει κάθε αγρότης. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για το αν θα ευεργετηθεί από αυτό το νόμο. Σε συνεργασία λοιπον με το φοροτεχνικό του, κάθε αγρότης θα πρέπει να μαζεύει όλα τα παραστατικα και τις εκκαθαρίσεις που έγιναν, τα καταθέτει και δικαιούται 13% επιστροφή φόρου. Και αυτό μπορεί να συμψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες και με οφειλές που μπορεί να έχει ο ίδιος!».

- See more at: http://www.creteplus.gr/news/thema-creteplusgr-ekatommuria-euro-mporoun-na-paroun-piso-oi-agrotes--me-poio-tropo-tha-epistrafoun-ta-xrimata-158295.html#sthash.lIvbOYD1.dpuf
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!