ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Προσεύχονται για τον 22χρονο Βιαννιτη...



Αγώνα ζωής εξακολουθεί να δίνει ο 22χρονος που νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή για δεύτερο 24ώρο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ έπειτα από ατύχημα που είχε στον παραλιακό δρόμο του Κερατοκάμπου με τη μηχανή του, μεσάνυχτα Παρασκευής .

Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή από τους γιατρούς ενώ τα όργανα του λειτουργούν κανονικά.

"Ας ελπίσουμε ότι λόγω και του νεαρού της ηλικίας του θα τα καταφέρει. Χθες υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και όλο το προσωπικο έχει πέσει πάνω του παρακολουθώντας στενά λεπτό προς λεπτό την κατάσταση του," υποστηρίζει στο neakriti.gr ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Τασόπουλος και προσθέτει ότι "Πέρασαν 3 ώρες μέχρι να φθάσει ασθενοφόρο στο σημείο γεγονός που στάθηκε καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της υγείας του. Αργήσανε να τον βρουν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος".

Την ίδια ώρα αγανάκτηση και θυμός από συγγενείς και κατοίκους της Βιάννου για όλα όσα διαδραματίστηκαν και μεσολάβησαν μέχρι ο δικυκλιστής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση συγγενικού προσώπου του ασθενή εξιστορώντας το τι συνέβη, για ποιο λόγο σημειώθηκε τόσο μεγάλη καθυστέρηση ,εξαπολύοντας παράλληλα ευθεία επίθεση προς συγκεκριμένο εργαζόμενο του κέντρου υγείας Βιαννου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικράτησε εκείνη την βραδιά. Πρώτον το ασθενοφόρο του Κ.Υ. βιάννου δεν πέρασε τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασθενοφόρο σε έναν ολόκληρο δήμο !! Την στιγμή που καλέσαμε το ασθενοφόρο να έρθει από το Αρκαλοχώρι πλέον , ο πατέρας του παιδιού για να προλάβει καταστάσεις κατερχόμενος για τον κερατόκαμπο πέρασε από το κέντρο υγείας βιάννου όπου ρώτησε τον επιμελητή (ο οποίος κοιμόταν του καλού καιρού ενώ είχαμε ειδοποιήσει για την κατάσταση του παιδιού) αν θέλει να έρθει με το ιδιωτικό όχημα να τον κατεβάσουμε στον κερατόκαμπο ώστε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον συγγενή μου ο οποίος ήταν ήδη στο "άσφαλτο" επί 1 ώρα (γιατί μόνο δρόμο δεν λες αυτό το πράγμα που έχει δημιουργηθεί) ώστε το ασθενοφόρο να μην χάσει επιπλέον χρόνο περνώντας από την βιάννο και να γυρίσει πίσω για κερατόκαμπο ,ο κύριος επιμελητής λοιπόν αρνήθηκε κατηγορηματικά(!)πως θα περιμένει το ασθενοφόρο με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο μαζί με τον γιατρό να φτάσει στο σημείο όπου το παλικάρι έχανε λίγο λίγο την ζωή του ΜΕΤΆ ΑΠΌ 2 ΏΡΕΣ ΚΑΙ 40 ΛΕΠΤΆ!!!!!



Και αναρωτιέμαι εγώ τι σόι άνθρωπος είναι αυτός ο επιμελητής που αρνήθηκε να παράσχει άμεση βοήθεια σε ένα μικρό παιδί που έχανε την ζωή του??? Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ανευθυνότητα αυτή του Κ.Υ. και την υπολειτουργία αυτού ? Σε έναν Καλλικρατικό δήμο ο οποίος εξέλεξε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρεις ντόπιους βουλευτές να υπολειτουργούν όλες οι υπηρεσίες...εν καιρό εκλογών όμως όλοι υποσχέθηκαν ένα κέντρο υγείας που θα λειτουργεί άψογα με σκοπό να εξυπηρετήσει τους πολίτες του δήμου. Αναρωτιέμαι αν κάποιο συγγενικό πρόσωπο εκείνων των ανθρώπων που εκλέξαμε για το καλό του τόπου μας ,πάθαινε ανάλογο περιστατικό η διαχείριση και η αμεσότητα θα ήταν ίδια??? Σήμερα ήταν ο δικός μας άνθρωπος αύριο ποιος??


Να σημειωθεί ότι ο νεαρός αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής είχε πάει να κλείσει το νερό με το οποίο αρδεύονται τα χωράφια της οικογένειας του . Στο δρόμο της επιστροφής ,εξαιτίας του κακού οδοστρώματος στην παραλία του Κερατοκάμπου, η μηχανή του ξέφυγε από την πορεία της ,με αποτέλεσμα ο ίδιος να πέσει στο έδαφος να χτυπήσει σε πέτρες και να τραυματιστεί βαρύτατα με κρανιοεγεκφαλικές κακώσεις στο κεφάλι . Άμεση ήταν η κινητοποιήση από τους κατοίκους της Βιάννου, που στην δυσάρεστη αυτή είδηση και στο άκουσμα ότι ο 22χρονος είχε χάσει πολύ αίμα ,έσπευσαν να προσφέρουν το δικό τους με τις προσευχές όλων να συντροφεύουν στο 22χρονο παλικάρι .

Τραγικές φιγούρες οι δικοί του άνθρωποι που δεν έχουν φύγει λεπτό από το νοσοκομείο αλλά και αρκετοί κάτοικοι της Βιάννου που δεν κρύβουν την οργή τους για τα κακώς κείμενα με το σύστημα της δημόσιας υγείας στην περιοχή τους ,στο πρόσφατο παρελθόν και το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο συγκεκριμένο συμβάν . Με το δεδομένο ότι όλα θα ήταν διαφορετικά εάν τουλάχιστον το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το κέντρο υγείας Βιάννου, ήταν στη θέση του και δεν βρισκόταν στο συνεργείο ...
neakriti (Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη)
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!