ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται η κόλαση!






Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Βιάννου, καθώς το μεσημέρι παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στον Κερατόκαμπο ενώ δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Τα δεκάδες μέτωπα φωτιάς έχουν δημουργήσει πύρινη κόλαση με αποτέλεσμα το Ειδικό Τμήμα Ιατρικών Καταστροφών του ΕΚΑΒ Κρήτης να μεταβαίνει στην περιοχή του Κερατόκαμπου με συνολικά έξι ασθενοφόρα και υπό την παρουσία του Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Βουρβαχάκη, καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεστης.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα εκκενώθηκε η Κάτω Βιάννος και μέρος του χωριού Χόνδρος, ενώ το νέο μέτωπο προς την περιοχή του Κερατόκαμπου οδηγεί στην εκκένωση και αυτού του οικισμού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το μεσημέρι το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο ακινητοποιήθηκε για περίπου δύο ώρες λόγω βλάβης και το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ζήτησε τη συνδρομή καναντέρ από την Αθήνα.

Η ανταπόκριση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ήταν άμεση και έτσι λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι 5 καναντέρ και 1 ελικόπτερο Ericson από την Αθήνα έφτασαν στη Κρήτη λαμβάνοντας μέρος από αέρος στην τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Στο σημείο επίσης επιχειρούν 14 πυροσβεστικά οχήματα, με 30 υπαλλήλους και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ επίγειες δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Πυρκαγιές σε Ρέθυμνο, Ιεράπετρα και άλλες περιοχές του ΗρακλείουΝωρίτερα τη νύχτα , πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Σμάρι Πεδιάδος. Κι εδώ η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.



Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που καίει από το Σάββατο σε περιοχές του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Βελονάδο του Ρεθύμνου, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι σημειώθηκε πυρκαγιά και στον Μακρύ Γυαλό της Ιεράπετρας.

Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα μέτωπα των πυρκαγιών δυσκολεύουν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες αναγκαστικά είναι διασπασμένες σε ολόκληρο το νησί.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!