ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Νότιας Δίκτης


Ορεινός Ημιμαραθώνιος Νότιας Δίκτης
(Λασιθιώτικα βουνά)
 Την Κυριακή 25-11-2012 και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες αθλητικές εκδηλώσεις Νότιας Δίκτης (Λασιθιώτικα βουνά), προς τιμήν των αγωνιστών και των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης και για την ανάδειξη του σπάνιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και οι οποίες περιλαμβάνουν :
1) Ορεινός Ημιμαραθώνιος αγώνας τρεξίματος σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους της περιοχής. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος έχει αφετηρία το ηρώο στο μαρτυρικό χωριό Δήμου Βιάννου Ηρακλείου Αμιράς και τερματισμό την Κάτω Σύμη. Η διαδρομή του αγώνα κινείται στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου –Λασιθίου  και τα μέρη που διαπερνά είναι χωρίς καμιά υπερβολή από τα ωραιότερα στην Κρήτη και αναδεικνύουν  τοπία απαράμιλλης  ομορφιάς όπως το οροπέδιο Ομαλού  του Αμιρά, το πρινόδασος και πευκοδάσος της περιοχής κ.τ.λ. Ο Αμιράς βρίσκεται στο 65 ο χλμ της επαρχιακής οδού Ηρακλείου –Ιεράπετρας μέσω Βιάννου.
2) Φυσιολατρική ποδηλατοβόλτα 50 χιλιομέτρων με ποδήλατο βουνού . Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν πολλά από τα μαρτυρικά χωριά της περιοχής όπως Πεύκος, Ρίζα Μνημείο πεσόντων (εκεί θα γίνει κατάθεση κλάδου ελιάς από τους ποδηλάτες –αθλητές), Καημένος, , Οροπέδιο Λάπαθου ,Οροπέδιο Ομαλού Βιάννου . Ο τερματισμός θα είναι η Κάτω Σύμη.
3) Αγώνας 500 μέτρων για παιδιά δημοτικού (Εκκίνηση 11:30 από το μνημείο πεσόντων της Κάτω Σύμης).
Την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Ένωση «Οικοσύν» (Περιβαλλοντική- Πολιτιστική - Οικολογική Ένωση Άνω και Κάτω Σύμης.
Συνδιοργανωτές είναι α) Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης,  β) Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας  γ) Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αμιρά .
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει γεύμα για τους αθλητές με παραδοσιακά φαγητά προσφορά της ταβέρνας «Αφροδίτη» στη Κάτω Σύμη.
Συμμετοχή : Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα γίνεται τηλεφωνικά στα  τηλέφωνα 6972865015 , 6973032299 έως στις 22-11-2012
 Σχετική ανακοίνωση και φυλλάδιο των εκδηλώσεων σύντομα
Πληροφορίες : Νίκος Φερετζάκης 6973032299 , Γιάννης Παντατοσάκης 6972865015

amiras-info.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!