ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο Ε.Μεϊμαράκης δεν θα μειώσει τον μισθό του...


Με το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης να μονοπωλεί την συζήτηση του Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2014 που διεξάγεται στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις ενυτπώσεις από την πρόταση του Λαϊκού Συνδέσμου, προκαλώντας τους βουλευτές "όσους το επιθυμούν να παραιτηθούν της αποζημίωσής τους" αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί πως ο ίδιος δεν ανήκει σε αυτούς που πρόκειται να πράξουν κάτι τέτοιο…
«Εάν θέλει κάποιος μπορεί να δώσει μια εντολή και να παρακρατείται η αποζημίωσή του υπέρ κάποιου ταμείου. Υπάρχουν ορισμένοι βουλευτές χωρίς δημοσιότητα έχουν αποποιηθεί ορισμένα επιδόματα. Δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι με το ζόρι θα τα εισπράξετε. Μπορείτε να πάτε στο λογιστήριο και να δώσετε σχετική εντολή. Μας κάνουν και κριτικοί εκείνοι που ακόμα και από την φυλακή μας λένε ότι θέλουν αυτοκίνητα, γραφείο και συνεργάτες. Όποιος θεωρεί ότι αυτό θα λειτουργήσει και θα αναβαθμίζει το κοινοβούλιο μπορεί από μόνος του να προσαρμόσει την αποζημίωση στα 1.800 ευρώ» είπε ο πρόεδρος της Βουλής
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να εξηγήσει τα αυτονόητα κάνοντας νουθεσίες μιλώντας ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να προέρχονται μόνο από πλούσιες οικογένειες αλλά προφανώς να έχουμε ένα μικτό ποσοστό φτωχών και πλούσιων.
 «Δεν είναι μισθός, είναι αποζημίωση και καταβάλλεται για όσο ισχύει η βουλευτική ιδιότητα. Είμαστε η νομοθετική εξουσία και είχε συμφωνηθεί ότι η αποζημίωση θα είναι ίση με την αποζημίωση του προέδρου του Αρείου Πάγου άρα δεν μπορεί να λέμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε το μισθό. Δεν γίνεται αυθαίρετα ή όπως θέλει ο καθένας».
Τι και αν στην προηγούμενη αποστροφή του λόγου του είπε πως ο καθένας εάν θέλει μπορεί να παραιτηθεί από το ύψος της αποζημίωσης αυτής!
Μιας αποζημίωσης το ύψος της οποίας ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 11.000 ευρώ το μήνα εάν στον βασικό μισθό προσμετρηθούν οι διάφορες αποζημιώσεις από τις επιτροπές, οι ατέλειες και τα λοιπά προνόμια.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!