ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Απομονώθηκε το γονίδιο υπεύθυνο για τη λεβεντιά που διαθέτουν οι Κρητικοί

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με τα αίτια της αυξημένης λεβεντιάς που συναντάται στο νησί της Κρήτης. Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν επιστήμονες οι οποίοι έκαναν εξειδικευμένους γενετικούς ελέγχους σε εκατοντάδες Κρητικούς μέσα στο 2013, στους κατοίκους του όμορφου νησιού συναντάται ένα επιπλέον γονίδιο το οποίο δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι Έλληνες. Η συνταρακτική αυτή ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε έπειτα από πειράματα που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ποντίκια που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν τάσεις προς υπερβολική λεβεντιά.
Από τα πειράματα αυτά, αποδείχθηκε πως η δράση του γονιδίου αυτού το οποίο οι επιστήμονες αποκαλούν προσωρινά «γονίδιο-σήφη», προκαλεί άνοδο των παλμών της καρδιάς των Κρητικών, όχι μεν σε ανησυχητικά επίπεδα αλλά αρκετά υψηλά δε ώστε να απαιτείται η κατανάλωση αλκοόλ δίχως την ύπαρξη άλλου, εμφανή λόγου. Το συγκεκριμένο γονίδιο μάλιστα,  φαίνεται να ευθύνεται και για την έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο των Κρητικών οδηγώντας τους στην καλλιέργεια του παραδοσιακού -όπως λανθασμένα πιστεύαμε μέχρι σήμερα- μουστακιού.
Παράλληλα, στα κρητικά ποντίκια χορηγήθηκε μια ειδική ουσία η οποία έχει τη δυνατότητα να μετριάζει τη δράση του γονιδίου «σήφη» με τα αποτελέσματα να είναι και σε αυτή την περίπτωση θεαματικά. Χαρακτηριστικά, στο 98% των περιπτώσεων τα υπόλοιπα ποντίκια περιθωριοποιούσαν το ποντίκι που είχε υποστεί την παραπάνω γενετική παρέμβαση και συγκεντρώνονταν μακριά του αγνοώντας το εμφατικά, πιθανώς διότι θεωρούσαν ότι δεν κατάγεται από την Κρήτη. Επιπλέον, τα εν λόγω ποντίκια εμφάνισαν μικρή αποστροφή προς το αλκοόλ αλλά και δυσανεξία στο σουβλάκι με γιαούρτι.
«Είχα συναδέλφους από την Κρήτη οι οποίοι διαρκώς μας έλεγαν πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα στην πατρίδα τους. Στα διαλείμματα μάλιστα έπιναν στα κλεφτά τσικουδιά και μιλούσαν υψηλόφωνα σαν να τσακώνονταν, ιδιαίτερα για το ποια πόλη της Κρήτης είναι η πιο όμορφη.  Δεν διαμαρτυρόμουν ποτέ γιατί φοβόμουν, ενώ δεν καταλάβαινα πάντα όσα έλεγαν. Όταν όμως αντιλαμβάνονταν τη δυσαρέσκεια μου, χαμογελούσαν μεταξύ τους και μου έλεγαν “τι ξέρεις εσύ για τους Κρητικούς;’.  Τώρα λοιπόν ξέρω από που προκύπτει αυτή η ιδιαιτερότητα αφού η επιστήμη έδωσε την απάντηση»  τονίζει στο «Κουλούρι» ο Κ., εργαζόμενος σε εταιρεία της Θεσσαλίας ο οποίος για προφανείς λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Τα νέα επιστημονικά πορίσματα τέλος δικαιώνουν τους Κρητικούς σε όλη την χώρα, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους τονίζουν πως μπορούν πλέον και με τη βούλα της επιστήμης να αισθάνονται ως οι πιο λεβέντες άνδρες της Ελλάδας, αφήνοντας όπως λένε πολύ πίσω τους ανταγωνιστές τους Μανιάτες. «Αποδείχτηκε πως η Κρήτη είναι στην κυριολεξία λεβεντογέννα» κατέληγε η ανακοίνωση η οποία ήταν γραμμένη με αίμα και είχε -για άγνωστο λόγο- αρκετές τρύπες στο σχήμα σφαιρών.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!