ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Παύλος Μπαριτάκης - Βιάννος Ανανέωση Προοπτική



Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Αγαπητοί συνδημότες συνδημότισσες

Η Βιάννος της ανάπτυξης, της προόδου της δημιουργίας δεν είναι πλέον σύνθημα, δεν είναι όραμα ούτε μακρινό, ούτε απατηλό. Είναι πράξη, είναι δέσμευση, είναι έργα, είναι αποτέλεσμα. Ζητήσαμε να μας εμπιστευθείτε τον Δήμο που όλοι αγαπάμε. Και το πράξατε. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Σήμερα από όλα τα Χωριά του Δήμου μας έρχεται ένα δυνατό και ισχυρό μήνυμα.

Μήνυμα Νίκης Μήνυμα Προοπτικής .

Και η απόφαση σας είναι ξεκάθαρη. «Προχωρήστε». Διεκδικούμε και δημιουργούμε. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην ανάπτυξη, στην πρόοδο, στην προοπτική. Τολμήσαμε και πετύχαμε. Ο δήμος μας πέρασε μπροστά ισάξιος ανταγωνιστής με μεγάλους Δήμους της Περιφέρειας μας , για τα μεγάλα έργα υποδομής που πήραν σάρκα και οστά. Δεν περιμέναμε να μας χαριστεί τίποτα. Πήραμε την τύχη στα χέρια μας. Και σήμερα κοιτάζοντας σας στα μάτια μπορούμε να παρουσιάσουμε το έργο μας.

  • Τρεις νέοι βιολογικοί καθαρισμοί και αποχετευτικά δίκτυα Αφρατί στην Άρβη στον Συκολόγο 
  • Εκμετάλλευση της γεώτρησης στο Σπαρτί για την αντιμετώπιση της ύδρευσης των οικισμών Άνω Βιάννου Κάτω Βιάννου και Χόνδρου.
  • Μεταφορά νερού ύδρευσης από την Βιάννο στον Κερατόκαμπο
  • Εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης στους Καψάλους 
  • Αποπεράτωση της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου Βιάννου
  • Αναπλάσεις των χωριών Μηλλιαράδων, Κάτω Σύμης, Άγιος Βασίλειος, Αμιρά
  • Ανάπλαση της Άνω Βιάννου
  • Ανάδειξη των κρηνών και πηγών με ισχυρό παράδειγμα της Φλέβας στο Κεφαλοβρύση με απολυτό σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.


Με σεβασμό στην ιστορία και μνήμη αυτών που εκτελέστηκαν από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής .
Σε συνεργασία με την Ένωση Θυμάτων Βιάννου
  • Προχωρήσαμε στην κατασκευή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο σημείο του Πανδημοτικού Ηρώου στη θέση Σελί Αμιρών .
  • Αποκαθιστούμε και αναδεικνύουμε το χώρο των ομαδικών εκτελέσεων και των ομαδικών τάφων στη θέση Μελιανά Αμιρών
Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις
  • Αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης από την Περιφερειακή επαρχιακή οδό 33 έως το Κεφαλοβρύσι
  • Ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου Κερατοκαμπος Άρβη στην θέση Τροχάλοι Ξερόκαμπος 
  • Νέα ασφαλτόστρωση και συντήρηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης του δρόμου Χόνδρος Καστρί.
  • Διάνοιξη δρόμου και την αποκατάσταση του κόμβου στην θέση Σελί Αμιρών . 
    Ασφαλτόστρωση τμημάτων δημοτικών δρόμων του οικισμού Μάρθας
  • Μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο (συμβολή στην λειτουργία του)
  • Μεταστέγαση του Λαογραφικού Μουσείου εδώ στον χώρο του παλιού Δημοτικού σχολειού
  • Αγορά οικοπέδου και επέκταση του νεκροταφείο στο Ξενιάκο
  • Επέκταση του νεκροταφείου Αμιρών 
  • Κατασκευάστηκε το τοιχίο αντιστήριξης στο νεκροταφείο Βαχού.
Δημοπρατηθήκαν και ξεκινούν άμεσα
  • Το τμήμα του Ενιαίου αρδευτικού Εμπάρου στην Β ζώνη
  • Η ανάπλαση του οικισμού Μηλλιαράδο στον Πεύκο με την μετατροπή του παλαιού Δημοτικού Σχολειού σε εκθεσιακό χώρο τοπικών προϊόντων 
  • Η Αποκατάσταση του παλιού νεκροταφείου του Αγίου Θεοδώρου στο Χόνδρο
  • Η Αποπεράτωση του νέου δρόμου από την Περιφερειακή οδό 33 στον οικισμό Κάτω Σύμης
  • Η Ανακατασκευή του δρόμου Από Καλάμι προς την Ψαρή Φοράδα 
  • Εντάξαμε το Δημοτικό Σχολείο Άνω Βιάννου στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2 στο οποίο και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του μονώσεις κλπ. με προϋπολογισμό 200.000,00 ευρώ.
  • Εντάξαμε εδώ στο Πλακάδο τον παλιό νερόμυλο ταυτόχρονα με την αποκατάσταση των αιθουσών του παλαιού Δημοτικού σχολείου και αναμένεται η έγκριση για την δημοπράτηση του.


Με έργα συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000,00 ευρώ η Βιάννος κάθε μέρα περνάει μπροστά .

Και όλα αυτά μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία με περικοπές των πόρων της Αυτοδιοίκησης που αγγίζουν το 70% σε ΚΑΠ και ΣΑΤΑ
Παράλληλα αποπληρώσαμε 3.500.000,00 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου σε προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις σε τρίτους. Ρυθμίσαμε τις δανειακές υποχρεώσεις 2.000.000,00 ευρώ καταφέρνοντας έτσι να εξοικονομήσουμε χρήματα που πήγαιναν για την εξόφληση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων.
Διατηρήσαμε τα Δημοτικά Τέλη σταθερά παρά τις επανωτές αυξήσεις κυρίως στην παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους αγρότες μας να έχουν φθηνό νερό άρδευσης σε εποχές οικονομικά δύσκολες
Σήμερα οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξεις .
Ο Δήμος μας γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος κι αυτό χάρη στη δική σας ενεργή συμμετοχή και συστράτευση, γιατί καμία μεγάλη αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συγκατάθεση των πολλών. Αισθάνομαι την ανάγκη μαζί με τους συνεργάτες μου να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί δεν μείνατε θεατές σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια. Σας ζητήσαμε να γίνετε πρωταγωνιστές. Και ανταποκριθήκατε στη πρόσκληση. Δουλέψαμε μαζί με σας, μαζί με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου μας , προσφέροντας ανάσες ζωής στους πολίτες, προοπτική ανάπτυξης στο Δήμο.
Νιώθω βαθιά ικανοποίηση γιατί στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε σε μεγάλο ποσοστό το πρόγραμμά μας και σε πολλές περιπτώσεις να το ξεπεράσουμε με νέα έργα και καινοτόμες παρεμβάσεις. Σήμερα δεν έχουμε ανάγκη λόγων. Σήμερα μιλάει το έργο μας. Έργα μικρά και μεγάλα που εκτελούνται σε όλη την επικράτεια του Δήμου και με την παράδοση τους θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών .
  • Διανοίξεις νέων αγροτικών δρόμων στο Κατωφύγι στην Κάτω Βιάννο στο Χόνδρο στα Αμιρά στον Πεύκο στο Συκολόγο και άλλου. 
  • Συχνή και τακτική συντήρηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων για να μπορούν οι αγρότες μας και οι κτηνοτρόφοι να φροντίζουν τις περιουσίες τους. 
  • Αποκαταστήσαμε το δρόμο στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού Νέας Άρβης με προστατευτικό τοιχίο και με τελικό στόχο την ολοκλήρωση της τσιμεντόστρωσης του.
  • Αποκαταστήσαμε τον καταστραμμένο παραλιακό δρόμο στον Κερατόκαμπο με σκοπό την επαναφορά της παραλιακής ζώνης Καστρίου Κερατόκαμπου σύμφωνα με την εφαρμογή της μελέτης Ρογκάν.
  • Ξεκινήσαμε την αποκατάσταση του παραλιακού Δρόμου στην Ψαρή Φοράδα με τελικό στόχο την ανάπλαση του στην πενταετία που έρχεται.


Δεν λυγίσαμε στα Δύσκολα

Αντιμετωπίσαμε τις επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς του Ιουλίου του 2012 άμεσα και αποτελεσματικά. Αποκαταστήθηκαν τα δίκτυα άρδευσης ενώ παράλληλα έγιναν σημαντικές επεκτάσεις για να καλύψουμε αρδευτικά και άλλες καλλιεργούμενες εκτάσεις . Με παρεμβάσεις και κατασκευή νέων τεχνικών στην Κάτω Βιάννο στον Κερατόκαμπο στο Καστρί και στον δρόμο Χόνδρος - Καστρί. Με παρεμβάσεις αντιπλημμυρικού χαραχτήρα και καθαρισμό των ρυακιών και ρεμάτων προστατέψαμε την πληγείσα περιοχή. Ταυτόχρονα δώσαμε και δίνουμε την μάχη για καταβολή των αποζημιώσεων των παραγωγών μας με τεράστιες δυσκολίες από την Κεντρική Κυβέρνηση πιέζοντας ταυτόχρονα για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να μπορούν οι αγρότες μας να λαμβάνουν άμεσα τις αποζημιώσεις τους . Και δεν θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε έως ότου τα καταφέρουμε.

Μαζί με την Ένωση Θυμάτων και στον Σύλλογο Βιαννιτων Ηρακλείου Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ συνδιοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο και το δεύτερο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα αναδεικνύοντας σε παγκόσμιο επίπεδο το Ολοκαύτωμα της Βιάννου ενώ παράλληλα τέθηκαν ισχυρά τα θεμέλια για την περαιτέρω διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων .

Σταθήκαμε δίπλα στους πολίτες του τόπου μας και με την συνεργασία πολλών φορέων πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες ιατρικές δωρεάν εξετάσεις δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και φροντίδας. Αντιμετωπίσθηκαν πολλά περιστατικά από ειδικότητες σπάνιες για την περιοχή μας .

Στηρίξαμε ενεργά και τις δυο ομάδες του Δήμου που δραστηριοποιούνται στα τοπικά πρωταθλήματα.

Σήμερα λοιπόν εμείς προτιμούμε να μιλάμε με έργα και πράξεις. Αποφύγαμε τα χρόνια αυτά λαϊκισμούς και δημαγωγίες. Ξεπεράσαμε τεχνητές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και αντιλήψεις που μας κρατούσαν σε αδράνεια. Καταφέραμε να διοικήσουμε τον δήμο, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς αγκυλώσεις. Με απόλυτη συνεργασία με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο δουλέψαμε μόνο για το καλό του τόπου. Και αυτό το αναγνωρίζουμε και στον Κο Κλαδάκη και στον Κο Παπαδημητρόπουλο. Με πνεύμα συναίνεσης και σύμπνοιας αναζητήσαμε όλα εκείνα που μας ενώνουν, παραβλέποντας τα λίγα που μας χωρίζουν. Μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και η κοινή αγωνία για την πρόοδο και την ανάπτυξη του.

Με διαφάνεια, με αξιοπιστία, με εντιμότητα, όπως άλλωστε ταιριάζει στη σύγχρονη μορφή της Αυτοδιοίκησης.

Δεν συμβιβαστήκαμε με τα κακώς κείμενα. Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, δεν σκύψαμε το κεφάλι. Παρά τις περιορισμένες δυνατότητες που είχαμε κατορθώσαμε να κάνουμε πράξη ένα σε μεγάλο ποσοστό το πρόγραμμα μας. Ο Δήμος Βιάννου ξέρει να διεκδικεί γιατί έχει Φωνή δυνατή και διεκδικητική προς την κεντρική εξουσία.
Φίλες και φίλοι,
Πετύχαμε πολλούς από τους στόχους που θέσαμε. Κάναμε σημαντικά βήματα. Βήματα που μας ανοίγουν κι άλλους ορίζοντες. Αυξήσαμε τι δυνατότητές μας, αλλά αυξήσαμε και τις απαιτήσεις μας. Ανεβάσαμε το δείκτη της αποτελεσματικότητας αλλά ανεβάσαμε και τις προσδοκίες μας.
Δεν ανοίξαμε πόρτες για να μείνουμε στα τωρινά, να επαναπαυτούμε. Ανοίξαμε πόρτες που μας οδηγούν, με περισσότερες αξιώσεις απ΄ ότι πριν, σε νέους αγώνες. Άλλωστε έχουμε πολλά να διεκδικήσουμε ακόμη. Αποδείξαμε την αξιοπιστία μας, αποδείξατε την ευστοχία και την τόλμη σας. Θεμελιώσαμε για τα καλά τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη. Έχουμε πλέον ισχυρούς δεσμούς. Είναι η αγάπη μας γι΄ αυτόν τον τόπο. Είναι όλα όσα ονειρευτήκαμε. όλα όσα πετύχαμε. Όλα όσα θα κατακτήσουμε στο μέλλον. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.
Φίλες και φίλοι,
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον μας θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων.
Συνεργασία αξιών και δημιουργικών δυνάμεων παράλληλα . Ανθρώπων με όρεξη για δουλειά, με κέφι για δημιουργία. Από μια ομάδα, τέτοιων ανθρώπων, απαρτίζεται και το ψηφοδέλτιο μας. Πολίτες που ξεχώρισαν για το έργο τους και την προσφορά τους. Πολίτες που διακρίθηκαν στους χώρους που δραστηριοποιούνται . Πολίτες που έχουν κριθεί από εσάς και είναι δοκιμασμένοι στα δύσκολα. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, σε ένα συνδυασμό της εμπειρίας της συνεχείας και της δυναμικής παρουσίας σε νέες ιδέες.
Στο ψηφοδέλτιό μας βάλαμε τον πήχη ψηλά, γιατί θέλουμε να πάμε τον Δήμο μας μπροστά.
Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.
Σας ευχαριστώ για τη αποψινή σας παρουσία .
Σας ευχαριστώ και σας καλώ όλους μαζί στη συστράτευση για την συνέχιση της δημιουργικής πορείας του Δήμου μας .
Μαζί θα συνεχίσουμε και το όραμα και τα έργα.
Γιατί εμείς δεν υποσχόμαστε ότι θα μπορέσουμε
Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε!!!

Υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!