ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Επίκαιρο όσο ποτέ το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στον Αμιρά!Μέσα στο Καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στα Αμιρά της Βιάννου με τις εργασίες ήδη να προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης. Να τονιστεί ότι κτιριακά το έργο είναι έτοιμο και σε λίγους μήνες αναμένεται να λειτουργήσει ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 250.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Μπαριτάκης μέσα στον προγραμματισμό που υπάρχει είναι να το επισκέπτονται οι μαθητές των σχολείων ώστε να έρθουν πιο κοντά με την ιστορία του τόπου.

Θα υπάρχει άλλωστε και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα αναφέρεται στα γεγονότα της Βιάννου.

Στο μεταξύ στην Υπογραφή Σύμβασης: «Δημιουργία Εκθεσιακού Υλικού Προβολής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης» προϋπολογισμού 37.542,43 €, υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου.

Η προτεινόμενη εργασία θα υλοποιηθεί σε μια σειρά φάσεων - δράσεων όπως μεταξύ άλλων η Αξιολόγηση – Αρχειοθέτηση Αρχειακού Υλικού καθώς και τεκμηρίωση του περιεχομένου του μουσείου, η Δημιουργία εικαστικών - καλλιτεχνικών συνθέσεων στην κεντρική αίθουσα του μουσείου οι οποίες θα έχουν σαν θέματα: • Την αποτύπωση του γεγονότος της εκτέλεσης στα Μελιανά. • Την απεικόνιση – έκθεση προσωπικών ντοκουμέντων και ενθυμίων των θυμάτων. • Την διασύνδεση της ιστορικής μνήμης με την διαχρονική μνήμη της φύσης του τόπου.

http://www.ekriti.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!