ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μάζεψαν τις "αδέσποτες" κατσίκες στη Βιάννο και τις άφησαν να ψοφήσουν από πείνα




Ένα θλιβερό περιστατικό που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τις αρμόδιες κρατικές αρχές και δευτερευόντως τους δήμους καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στη Βιάννο.
Εκεί με πρωτοβουλία του Δήμου και τη συνδρομή της δασικής υπηρεσίας και της αστυνομίας μαζεύτηκαν από αγροτική τοποθεσία προ,περίπου, 25 ημερών 10-12 "αδέσποτες" κατσίκες οι οποίες αποτελούσαν απειλή για τις αγροτικές καλλιέργειες.
Τα κατσίκια μεταφέρθηκαν σε περιφραγμένο χώρο που διαθέτει ο δήμος, αλλά όχι προορισμένο για φύλαξη ζώων, και ανατέθηκε σε υπάλληλο η φροντίδα τους. Ωστόσο πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν πως οι περισσότερες κατσίκες ψόφησαν, προφανώς γιατί δεν ταΐζονταν, κι έτσι αντί να καταλήξουν σε κοινωφελή ιδρύματα, όπως προβλέπει ο νόμος εφόσον δεν αναζητηθούν σε διάστημα 15 ημερών από τον ιδιοκτήτη τους, οδηγήθηκαν στη χωματερή.
Το δυσάρεστο αυτό περιστατικό μετέφερε στο Ράδιο Κρήτη και το Νίκο Ψιλάκη ο βιαννίτης δημοσιογράφος Μανόλης Σπανάκης με το δήμαρχο της περιοχής Παύλο Μπαριτάκη να δηλώνει άγνοια για το πώς κατέληξαν τα κατσίκια στο να πεθάνουν από τη στιγμή που είχε δώσει σαφείς οδηγίες για την φροντίδα τους και την όδευση τους σε ιδρύματα, εφόσον δεν της αναζητούσε ο ιδιοκτήτης τους.
Ο κ Μπαριτάκης περιέγραψε χαρακτηριστικά πως επί δύο μέρες παρέλειψε να κάνει αποκομιδή σκουπιδιών στη Βιάννο ώστε να διαθέσει τους εργάτες του για το μάζεμα των ζώων που λυμαίνονταν τις αγροτικές καλλιέργειες ενώ με δικά του χρήματα αγόρασε τροφή για να ταΐζονται στο χώρο όπου μεταφέρθηκαν.
Βέβαια και ο ίδιος αναγνώρισε πως ο δήμος του δεν διαθέτει ειδικό χώρο για φύλαξη ζώων, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε μόνο για τη μελέτη κατασκευής 300.000 ευρώ, χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν έχει στα ταμεία της η Βιάννος και δεν μπορεί να εξασφαλίσει.
Παρολαυτά υποσχέθηκε να διερευνήσει την υπόθεση και να διαπιστώσει πως κατέληξαν τα ζώα , που τόσος κόπος έγινε για να μαζευτούν από τα χωράφια, νεκρά ενώ είχε δώσει εντολές με βάση τον ισχύοντα νόμο για τις ακριβείς ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για τη φύλαξη και την διάθεση τους σε κοινωφελή ιδρύματα.
Ε.Β

πηγή: http://www.ekriti.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!