ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Βεβήλωσαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη – Έτριψαν τη φράση πάνω στο τάφο για να ζωγραφίσουν καρδούλεςΟ τάφος έχει βεβηλωθεί και ο χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, σημειώνει πολίτης σε επιστολή του στο cretalive.gr.

Σήμερα το πρωί έκανα μια βόλτα επάνω στα τείχη και συγκεκριμένα επισκέφθηκα τον τάφο του Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Μετά λύπης μου, αντίκρυσα εικόνες που δεν μας τιμούν καθόλου σαν πολίτες αυτής της πόλης, ούτε καν σαν ανθρώπους αυτού του κόσμου…

Ο τάφος έχει βεβηλωθεί και ο χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης!

Παρακάτω θα σας απαριθμήσω ακριβώς τί εικόνες αντίκρυσα…

1. Τα ξύλινα κάγκελα κάτω από την είσοδο του τάφου είναι σπασμένα και φθαρμένα. Είναι τόσο δύσκολο να αντικατασταθούν;;;

2. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, διακρίνεις παντού στο χώρο ξερά φύλλα και σκουπίδια. Η απορία μου: Είναι τόσο δύκολο να μαζευτούν από το Δήμο;;;

3. Η επιγραφή που υπήρχε επάνω στον τάφο με τη φράση “Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος” έχει τριφτεί με σβουράκι και ακριβώς εκεί έχει γραφτεί με κιμωλία το κείμενο και δίπλα σε αυτό ζωγραφισμένη μία καρδιά! – Δεν έχω λόγια να περιγράψω πώς ένιωσα αντικρύζοντάς το!!!

4. Ο ξύλινος σταυρός που υπήρχε στην κορυφή του τάφου δεν υπάρχει πιά. Από τα δύο ξύλα έχει μείνει μόνο το ένα να στέκει σαν ξερό κοντάρι στο χώρο. Αν κάποιος δεν είχε επισκεφθεί ποτέ το χώρο, δεν μπορεί να καταλάβει τί εξυπηρετεί αυτό το κοντάρι εκεί!

5. Δεν υπάρχει καμία επιγραφή μέσα στο χώρο που να αναγράφει ποιος έχει ταφεί στο χώρο, τί έκανε, πού έζησε κλπ

Παρακαλώ πολύ όπως κάποιος ΑΜΕΣΑ επισκεφθεί το χώρο μία από αυτές τις μέρες για να διαπιστώσει από κοντά αυτά που γράφω εδώ.

1


,cretalive.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!