ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Περπατήστε στο Βενετσιάνικο Ηράκλειο μέσα απó τη ... google !


Μια εντυπωσιακή εφαρμογή γυρίζει το χρόνο πίσω στο Ηράκλειο της ενετοκρατίας και η Candia του 1640, ζωντανεύει μέσα από μια εικονική περιήγηση


Το Ηράκλειο αποτελεί μια πόλη με τεράστια ιστορία, μια ιστορία που διανύει τους αιώνες και απότυπώνεται σε κάθε γωνία της ... Κτήρια και μνημεία, τείχη και πύλες, σοκάκια και δρόμοι συνθέτουν τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως ήταν η πόλη του Ηρακλείου την εποχή της Ενετοκρατίας, τότε που η Λότζια δέσποζε επιβλητική στο κέντρο της πόλης και πλάι της η κρήνη Μοροζίνι με τα αγέρωχα λιοντάρια ;

Την ευκαιρία αυτή δίνει η εντυπωσιακή εφαρμογή "Ηράκλειο, μια πόλη μια ιστορία" του δήμου Ηρακλείου που οι χρήστες μπορουν να κατεβάσουν από το Google Play. Η εντυπωσιακή εφαρμογή γυρίζει το χρόνο πίσω στο Ηράκλειο της ενετοκρατίας και η Candia του 1640, ζωντανεύει μέσα από μια εικονική περιήγηση που επιτρέπει στο χρήστη (κάτοικος, επισκέπτης, εκπαιδευτική κοινότητα) να ταξιδέψει ψηφιακά στο χρόνο και στο χώρο και να αντλήσει πολυεπίπεδες και πολυποίκιλες πληροφορίες, στα Ελληνικά και Αγγλικά. !

Στην περιγραφή της εφαρμογής αναφέρεται :

Μέσα από σαράντα (40) τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των κτηρίων της πόλης της ενετοκρατίας αλλά και τον πολεοδομικό ιστό, ο χρήστης αποκτά μια όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη εικόνα της Κάντια του 1640, λίγο πριν την οθωμανική πολιορκία, κατάκτηση και κυριαρχία. Το διοικητικό κέντρο (γύρω από τα σημερινά «Λιοντάρια»), τα μεγαλοπρεπή κτήρια – μέγαρα και κτήρια διοίκησης-, οι επιβλητικοί ναοί και μονές, το λιμάνι με το φρούριο και τα νεώρια, τα τείχη με τις αναγεννησιακές πύλες, οι περίτεχνες κρήνες, και άλλα πολλά μνημεία παρουσιάζονται στην οθόνη των έξυπνων φορητών συσκευών, συνθέτοντας και αποδίδοντας την εικόνα μιας πόλης πρωτεύουσας του βασιλείου της Κρήτης, στο απόγειο της ακμής της.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!