ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση Ειρηνοδικείου Δήμου Βιάννου Νομού Ηρακλείου




Η ερώτηση του ΚΚΕ:

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Επανασύσταση Ειρηνοδικείου Δήμου Βιάννου Νομού Ηρακλείου.

Στα πλαίσια των αντιλαϊκών δημοσιονομικών περικοπών, η κυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΔ 110/2012, προχώρησε σε συγχωνεύσεις κατά 50% περίπου των «ανενεργών ή υπολειτουργούντων», όπως τα χαρακτήρισε, Ειρηνοδικείων της Χώρας. Ανάμεσα στα Ειρηνοδικεία που έχουν συγχωνευθεί με το παραπάνω ΠΔ του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι και ένα από τα αρχαιότερα της Ελλάδας (έτος ιδρύσεως 1868 ), το Ειρηνοδικείο Δήμου Βιάννου Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Δήμος Βιάννου είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους του Νομού, καθώς και από τους πλέον απομακρυσμένους Δήμους της Κρήτης, με εξαιρετικά δύσκολο ανάγλυφο, γεγονός που στους χειμερινούς μήνες καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες τις μετακινήσεις των δημοτών. Επίσης, το οδικό δίκτυο με τα τεράστια προβλήματα του, δεν εξυπηρετεί τις μεταφορικές ανάγκες του πληθυσμού και πολλά χωριά δεν είναι προσβάσιμα με το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Για παράδειγμα, οι παραλιακοί οικισμοί Τέρτσα και Ψαρή Φοράδα απέχουν από την έδρα του Δήμου σχεδόν 40 χιλιόμετρα. Η έδρα του Δήμου, η ιστορική Άνω Βιάννος, όπου λειτουργούσε το Ειρηνοδικείο Βιάννου, απέχει από την έδρα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου 65 χλμ και 50 χλμ από το Ειρηνοδικείο Καστελίου, όπου και εκδικάζονται τώρα οι υποθέσεις των δημοτών και δεν υπάρχει σύνδεση με το ΚΤΕΛ, Κατά συνέπεια, όταν κάποιος δημότης δεν διαθέτει ιδιωτικό μέσο μεταφοράς (και είναι πάρα πολλοί αυτοί), αναγκάζεται να μισθώνει ταξί για την μεταφορά του, προς και από το Καστέλι - και όχι μόνο μια φορά- για μια δικαστική υπόθεση. Πρέπει να τονιστεί ότι οι κάτοικοι του δήμου είναι στην πλειοψηφία αγρότες και κτηνοτρόφοι κυρίως μεγάλης ηλικίας, με μέσο όρο άνω των 60 ετών, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και με ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Ειρηνοδικείου του Δήμου Βιάννου καθώς και των σχετικών δικαστικών υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες του λαού της περιοχής;


Οι βουλευτές
Μανώλης Συντυχάκης

Λιάνα Κανέλλη

Διαμάντω Μανωλάκου

Σταύρος Τάσσος

http://www.candianews.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!