ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ξανά στο Ηρώδειο ο Β. Σκουλάς μετά την αποθέωση που δέχτηκε από 5000 θεατές (φωτο)

Αφετηρία του μαγικού ταξιδιού στην Κρήτη, ήταν οι πολεμικοί χοροί των Κουρητών, που ενθουσίασαν τους 4500 θεατές του Ηρωδείου. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τα χειροκροτήματα που δεν σταμάτησαν λεπτό, τόσο για τον Βασίλη Σκουλά, όσο και για τους Μανώλη Λιδάκη, Μιχάλη Τζουγανάκη και Μάρθα Φριντζήλα.

Ο Βασίλης Σκουλάς μάγεψε το αθηναϊκό κοινό, το οποίο πάλλονταν και ξεσπούσε συνέχεια σε χειροκροτήματα, η εναλλαγη των γρηγορων ρυθμων της κρητικης μουσικης, η δεξιοτεχνια του λυραρη Βασιλη Σκουλα, η εκπληκτικη των Κουρητων του Μανωλη Λιδακη & του Μιχαλη Τζουγανακη αφησαν μοναδικες εντυπωσεις στο κοινο.

Ο καλλιτεχνης εκανε μια μεγαλη ερμηνεια μια μουσικη καταθεση αξιωσεων, η αυθεντικη του ερμηνεια με φοντο τον βραχο της Ακροπολεως,



Ο αγαπημένος των Κρητικών, ο κορυφαίος λυράρης, ο μέγας ερμηνευτής με την σεμνή φυσιογνωμία, το μουσικό φαινόμενο που γεννήθηκε κάτω από τον Ψηλορείτη, στα ιστορικά Ανώγεια της Κρήτης, έδωσε μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 23 Σεπτεμβρίου, για το αθηναϊκό κοινό, με πρωτοβουλία της γνωστής παραγωγού Ελισάβετ Παπαγεωργίου.



Η λεβεντιά, η γενναιότητα, η πολεμική δεινότητα, το απαράμιλλο θάρρος στις μεγάλες μάχες απελευθέρωσης της χώρας από τους κατακτητές, το αδιαπραγμάτευτο αίσθημα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας και συγχρόνως η βαθειά ευαισθησία, ο πολιτισμός, η αγάπη για την τέχνη, και η πνευματική δημιουργία χαρακτηρίζουν τους Κρητικούς.

Η ιστορική καταβολή με την πραότητα και την ηρεμία του δυνατού του αναμφισβήτητου, συμπυκνώνονται στην προσωπικότητα, τη φωνή και την ερμηνεία του Βασίλη Σκουλά.



Ο Βασίλης Σκουλάς θεωρείται μια σπάνια μουσική φυσιογνωμία. Το ηχόχρωμα της φωνής, το ηχείο του θώρακα, η εσωτερική δύναμη που εκφράζεται αυστηρά πάνω στις νότες, η απλότητα των κινήσεων, τον κατοχύρωσαν στη συνείδηση όλων ως μέγα ερμηνευτή.

Ένας καλλιτέχνης που απλά αναπνέει και τραγουδάει χωρίς καμιά προσπάθεια, καμιά επιτήδευση, κρατώντας πάντα την Κρητική λύρα.



Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης θα σμίξει με τα βουνά της Κρήτης, ο ερμηνευτής που μαγεύει για περισσότερα από 50 χρόνια το κοινό, σεμνός και αγέρωχος, πιστός εργάτης της τέχνης του και μέγας δεξιοτέχνης της λύρας, θα φιλοξενηθεί για μια βραδιά στο Ηρώδειο για να μας χαρίσει μια μουσική εμπειρία.

Κοντά στον μέγα δάσκαλο, βρέθηκαν ο Μανώλης Λιδάκης και ο Μιχάλης Τζουγανάκης, δυο σπουδαίοι ερμηνευτές νέας γενιάς, από την Κρήτη, υποκλινόμενοι στον Βασίλη Σκουλά, θα μας δώσουν την χαρά να είναι μαζί του. Φωνητικά, συνέπραξε και η Μάρθα Φριτζήλα.



Έκπληξη της βραδιάς ήταν η σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Παπαδουλάκη, του γνωστού σε όλους από την τηλεοπτική σειρά « Το Νησί», ο οποίος παρουσίασε κάτι μοναδικό.
Τέλος, η παρουσία του Λαογραφικού Ομίλου Κουρητών, το γνωστό συγκρότημα ενθουσίασε το κοινό, μεταφέροντας στο χορό του, τη λεβεντιά της Κρήτης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Κώστας Φασουλάς.



Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στην Κρητική Εστία

Ειδική προσφορά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν από Κρήτη στην Αθήνα για τη συναυλία του Σαββάτου 29/9

Ειδική προσφορα κατοπιν απαιτησης του κοινου θα υπαρξει για οσους θελουν να μετακινηθουν απο την Κρητη και να παρακολουθησουν την συναυλια το Σαββατο 29/9

Η κοινοπραξια ΑΝΕΚ SUPERFAST & ANEK LINES δινει εκπτωση 40% σε ολους τους ναυλους μετακινησης απο Ηρακλειο και Χανια για την μετακινηση  & η διοργανωση δινει εκπτωση 40% στην αγορα εισιτηριου των καλυτερων θεσεων του Ηρωδειου (διακκεκριμενης ζωνης) απο 65 σε 40 ευρω ωστε να με συνολο 79 εuro το ατομο να ταξιδευει μετ επιστροφης & να εχει εισιτηριο για την συναυλια διακκεριμενης ζωνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΛ 210 7234567 www.ticketservices.gr




πηγη: flashnews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!