ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Τον πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες από 35 «μπλόκα» στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν στη Νίκαια την Κυριακή.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις:

να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου
να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό
να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι

Παράλληλα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και όλους τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης, εκατοντάδες αγρότες ανέβηκαν στην Εθνική Οδό, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν για λίγη ώρα τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στη διάρκεια της κίνησης αυτής, προκλήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών. Οι αγρότες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων πέτρες και μπουκάλια.

Στο «μπλόκο» της Νίκαιας βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και έκανε δηλώσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής τονίζοντας επιπλέον ότι τα αριστερά κόμματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης θέλησε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αγροτών, πλην όμως δεν τού επετράπη και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Αγροτικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας τον προέτρεψε να επισκεφθεί τα μπλόκα.

Παράλληλα, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν, από τις δύο το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας - Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

in.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!