ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Oι 10 πιο αφιλόξενες χώρες του κόσμου

Oι 10 πιο αφιλόξενες χώρες του κόσμου

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέσηΜια νέα έκθεση για το 2013, δημοσίευσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αναλύοντας τις περισσότερο και λιγότερο τουριστικά φιλόξενες χώρες . Η έρευνα με όνομα «Τουριστική Ανταγωνιστικότητα 2013», αφορά 140 χώρες, τις οποίες βαθμολογεί και κατατάσσει, βάσει ποιότητας της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας τους.

Μεταξύ των εκτεταμένων αναλύσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατηγορία «Αντιμετώπιση των τουριστών από τους κατοίκους της χώρας». Τη χαμηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Βολιβία με 4,1 / 7, ενώ ακολούθησαν η Κίνα και η Νότια Κορέα – παρ” όλη τη μεγάλη ετήσια προσέλευση τουριστών. Στην άλλη άκρη της κλίμακας – πιο φιλόξενες για τους τουρίστες, εμφανίζονται η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία.

Στο σύνολο, η Ευρώπη κατέλαβε τις 5 πρώτες θέσεις της έκθεσης, με την Ελβετία, την Αυστρία και τη Γερμανία στις 3 πρώτες θέσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση – 3 θέσεις χαμηλότερα απ' την προηγούμενη έρευνα, το 2011. «Οι πλούσιοι πολιτιστικοί πόροι της χώρας και οι εξαιρετικές τουριστικές υποδομές, είναι ακόμα απ” τα δυνατά σημεία. Επιπλέον η Ελλάδα έχει πολύ καλή υγεία, συνθήκες υγιεινής και υψηλής ποιότητας αεροπορικές υπηρεσίες. Η συγκεκριμένη χώρα έχει ισχυρή “εθνική συγγένεια” με τον τουρισμό, αλλά και μια πολύ θετική στάση απέναντι στους τουρίστες. Η πτώση της κατάταξης μπορεί να οφείλεται στην επιδείνωση του πολιτικού περιβάλλοντος αλλά και τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες.»

Οι καλές τουριστικές υποδομές και εγκαταστάσεις, η βιώσιμη ανάπτυξη και οι φυσικοί πόροι, είναι ανάμεσα στα βασικά κριτήρια υψηλής βαθμολόγησης ενώ προβλήματα στην ασφάλεια, η ανεπαρκής ανάπτυξη υποδομών και η ανησυχία σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη συνέβαλαν σημαντικά στη μείωση βαθμών.

Στην έκθεση επισημαίνεται η ανάγκη για τη συνέχιση της ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών, κυρίως για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια σχετικά στάσιμη παγκόσμια οικονομία.

Φιλικότερες χώρες:
1. Ισλανδία 6,8
2. Νέα Ζηλανδία 6.8
3. Μαρόκο 6,7
4. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 6,7
5. Αυστρία 6,7
6. Σενεγάλη 6,7
7. Πορτογαλία 6,6
8. Βοσνία και Ερζεγοβίνη 6,6
9. Ιρλανδία 6,6
10. Μπουρκίνα Φάσο 6,6

Εχθρικότερες χώρες:
1. Βολιβία 4,1
2. Βενεζουέλα 4,5
3. Ρωσική Ομοσπονδία 5,0
4. Κουβέιτ 5,2
5. Λετονία 5,2
6. Ιράν 5,2
7. Πακιστάν 5,3
8. Δημοκρατία της Σλοβακίας 5,5
9. Βουλγαρία 5,5
10. 5,5 Μογγολία

πηγή:enikos
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!