ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στο πένθος η Βιάννος από τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους- Θλίψη σε όλη την κοινωνία


Συγκλονισμένη είναι όλη η κοινωνία στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 18μηνου βρέφους, το οποίο "έφυγε" ξαφνικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, "βυθίζοντας" στο πένθος τους γονείς του.


Ειδικά στη Βιάννο ο θάνατος του μωρού είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το αγγελούδι αυτό έχασε τη ζωή του.

Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μωρό πέθανε από το «Σύνδρομο του Αιφνιδίου Θανάτου». Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι κάτι που συμβαίνει, αλλά όχι τόσο συχνά. Μάλιστα ονομάζεται διεθνώς και ως «Σύνδρομο του Αιφνιδίου Θανάτου», όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με το οποίο ένα μωρό "φεύγει"... ξαφνικά!

Όπως αποδείχτηκε από την νεκροψία, το λίγων μηνών αγγελούδι κατείχε το συγκεκριμένο σύνδρομο. Το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών (Σ.Α.Θ.Β.) είναι ο ξαφνικός και απρόβλεπτος θάνατος ενός μωρού που παραμένει ανεξήγητος ακόμα και μετά από πλήρη έρευνα και νεκροψία. Είναι επίσης γνωστός και ως «θάνατος της κούνιας» επειδή συμβαίνει όσο το μωρό κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τη νύχτα, ενώ αποτελεί την κυρίαρχη αιτία θανάτου των νεογέννητων. Εμφανίζεται συχνότερα κατά τους πρώτους 4 μήνες της ζωής, συνήθως το φθινόπωρο, το χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης.

Κανείς δε γνωρίζει τη βασική αιτία ή αιτίες του Σ.Α.Θ.Β. Οι γιατροί και οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι δεν ευθύνεται μόνο ένας παράγοντας αλλά μάλλον ένας συνδυασμός παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία του μωρού. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι ένα ανατομικό ελάττωμα του εγκεφάλου, μία ανωμαλία του ανοσοποιητικού συστήματος, μία διαταραχή του μεταβολισμού ή μία καρδιακή αρρυθμία.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!